2e druk van “Liefde en lef. Levenskunst voor iedereen”

Vanaf januari 2012 is het boek wat ik schreef met Petra de Bruijn (School voor Coaching) opnieuw verkrijgbaar bij o.a. bol.com

Crisis als ontdekkingsreis naar diepgaande verbinding

Steeds meer wordt helder dat de crises zich niet alleen uitstrekken in nederland en europa maar ook wereldwijd en in weze speelt de crisis zich ook in onszelf af.

We zijn geneigd om te zoeken naar de schuldigen buiten onszelf, het kabinet, de banken…  Niet alleen in deze crisis richten we ons op dat wat buiten onszelf ligt maar ook in het dagelijks leven. Veel mensen zijn de verbinding met zichzelf verloren en zoeken in de buitenwereld naar een oplossing. zo wordt leven overleven.

Liefde en lef vertelt over de waarde die het heeft om meer van binnen naar buiten te leven:

–       Leer hoe je dagelijks aandacht geeft aan zorg voor jezelf en werkelijk contact kunt maken met anderen

–       Leer hoe je vrij kunt kiezen zonder dat angst regeert

–       Leer hoe je in het hier-en-nu leeft en kunt genieten

–       Leer hoe je de schaduwkanten kunt aankijken en zo authentieker kunt zijn

Zodra je zonder oordeel waarneemt, ontstaat de ruimte om destructieve patronen in onszelf te herkennen.  Hierdoor ontstaan keuzemogelijkheden en dus vrijheid. Alles wat je kent van jezelf, ben je niet meer.

Zodra wij de mildheid van de liefde combineren met het lef om onze angsten aan te kijken, zullen wij in staat zijn de crisis te beleven als een ontdekkingsreis naar diepgaande verbinding, zowel met onszelf als met elkaar en onze omgeving.

Met een vleugje spiritualiteit en met beide benen op de grond leggen psychologen Titia Roovers en Petra de Bruijn de kunst van het verbinden bloot. Dit doen ze door theorie te verduidelijken met voorbeelden en columns. Dat levenskunst niet altijd makkelijk is, spreekt uit hun eigen ervaringen die worden beschreven in dit boek.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.