Geen Paniek!

Home » Aangeraden door STERK! » Geen Paniek!

Voor mensen met Paniekklachten wil ik graag de cursus ‘Geen Paniek!’ van mijn gewaardeerde collega Eveline Gigengack aanraden:

Plotseling ( en ik weet nog steeds niet hoe dat zou kwam) begon mijn hart razendsnel te kloppen, voelde ik me draaierig en licht in mijn hoofd, het zweet brak me uit en ik werd ontzettend bang (Bas, 24 jaar)

Geen Paniek!

Het centrale kenmerk van paniekklachten is de paniekaanval, dat wil zeggen een plotseling, zonder aanleiding optredende intense angst of spanning. Een paniekaanval gaat meestal gepaard met verschillende lichamelijke verschijnselen zoals onder andere: hartkloppingen, trillen, zweten, ademnood of duizeligheid. Vaak ontwikkelen mensen met paniekklachten ook de angst om zich in het openbaar te begeven (zoals supermarkt, bioscopen, treinen etc).

Inhoud van de cursus

Herken je jezelf in de omschrijving? Dan is deze preventieve cursus wellicht iets voor jou.

Het doel van de cursus ‘Geen Paniek!’ is leren omgaan met paniek, wat wil zeggen het beter zelf leren hanteren van de paniekklachten.

In de cursus staat het aanleren van drie vaardigheden centraal:

  • Leren omgaan met spanningsklachten
  • Meer greep krijgen op gedachten die uw angst doen toenemen
  • Opnieuw leren begeven in voor u moeilijke situaties

Deze vaardigheden worden gestructureerd in de cursus aangeboden. De cursus gaat uit van de situatie waar je je nu in bevindt, niet van de situatie uit het verleden.

Theoretische achtergronden, maar juist ook huiswerkopdrachten vormen een belangrijk onderdeel van de werkwijze in deze cursus.

Binnen en buiten de bijeenkomsten wordt een actieve inzet van je verwacht.

Voor wie bestemd?

De cursus is bedoeld voor mensen van 18-35 jaar die last hebben van lichte/matige paniekklachten en hier zelf meer greep op willen krijgen.

Organisatie

Iedere cursist krijgt een intake gesprek. Er kunnen minimaal 6 en maximaal 12 cursisten deelnemen. Zowel de cursus leider als jij zelf hebben de gelegenheid in te schatten of je voldoende baat kunt hebben bij de cursus. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. De eerste 6 bijeenkomsten zijn wekelijks, daarna zit er wat meer tijd tussen de bijeenkomsten. De eerstvolgende cursus start begin maart 2013, op dinsdagen van 16.00 tot 17.30 uur.

Data: 19 en 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april, 7 en 21 mei 2013.

Onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de cursus ‘geen Paniek’ effectief is in het verminderen van de paniekklachten en dat de effecten ook op langere termijn blijven bestaan. Cursisten zijn doorgaan doorgaans (zeer) tevreden over de cursus.

Kosten

Deelname aan de cursus bedraagt 497 euro, inclusief cursusmateriaal. Een groot deel daarvan kun je terugkrijgen van je zorgverzekeraar.

InSight Keizersgracht 216C 1016 DZ  Amsterdam  06 42333550  info@praktijk-insight.nl

Titia Roovers

Over STERK!

In 2004 begon Titia Roovers STERK! Een praktijk voor psychologische coaching. STERK! wil een plek bieden waar echte ontmoetingen ontstaan. (Zelf)compassie verbindt en maakt veerkrachtig zodat niets je kan weerhouden om te staan voor jouw waarden. We hebben een diep vertrouwen in de kracht die in ieder mens aanwezig is, vandaar de naam Sterk!

vormen van psychologische coaching

Levenskunst coaching

Relatietherapie

Stress & burn-out coaching

Loopbaancoaching

Dertigersdilemma’s bij vrouwen

Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen welk programma en welke coach het beste bij je past.