Psycholoog in Amsterdam-Oost

Ben je vastgelopen en wil je jouw patronen leren kennen? In Amsterdam-Oost kun je terecht voor gesprekken met een psycholoog van Sterk! Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake.

Home » Amsterdam » Psycholoog Amsterdam-Oost

Iedereen maakt weleens iets mee wat een mens uit balans brengt. Of het nou om (baan)verlies gaat, een trauma, een burn-out of juist iets waar je de vinger niet op kunt leggen. En soms is het niet één ding, maar zijn het verschillende kleine dingen die er langzaam voor zorgen dat je het gevoel hebt zo niet verder te kunnen. Dan kun je terecht bij een psycholoog in Amsterdam-Oost. 

Psycholoog in Amsterdam-Oost

Juist in een stad als Amsterdam leven we in een hoog tempo. Er komt van alles op je af, waardoor het lastig is om met vervelende gevoelens om te gaan. Want je zit niet lekker in je vel en weet niet hoe je dit kunt aanpakken om het verergeren van de klachten te voorkomen. Ondertussen gaat het leven om je heen razendsnel door. Je weet dat je eraan moet werken, maar hoe en met wie?

Stressklachten

We zien dat steeds meer mensen kampen met klachten van stress. Stressklachten die voorkomen kunnen worden door meer tijd te nemen voor reflectie. Het is helemaal niet vreemd om daar hulp bij te vragen. Vragen die we regelmatig voorbij zien komen zijn bijvoorbeeld:

 • Psycholoog Amsterdam OostJe zit niet zo lekker in je vel en barst soms ineens in tranen uit.
 • Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat.
 • De relatie met je partner, familie, vrienden of collega’s loopt niet zoals je graag zou willen.
 • Een verbroken relatie verwerk je moeilijk.
 • Je staat voor belangrijke keuzes en bent besluiteloos.
 • Je wilt veel maar komt tot niets en dat maakt je onzeker.
 • Hoewel je graag vooruit wil zie je dat inzicht in het verleden oplossingen biedt.
 • Je bent bang om fouten te maken en piekert over wat anderen van je vinden.
 • Ook al gaat er veel goed, toch knaagt een gevoel: ‘wat is de zin’?

Neem stress serieus en investeer in jezelf! Je kunt zo voorkomen dat je langdurig uitvalt en een klinisch traject in de Gezondheidszorgpsychologie moet aangaan. Door jouw vraagstukken in een vroeg stadium aan te pakken met een psycholoog of coach bij jou in de buurt, kan erger voorkomen.

Amsterdam-Oost is een stadsdeel van de gemeente Amsterdam en heeft zo’n 130.000 inwoners. Het grenst aan de Amstel, Amsterdam-Noord en voor een groot deel aan de Amsterdamse ringweg. 

De bouw van de stadsdelen Oost begon in de laatste decennia van de 19e eeuw. Toen ontstonden de Oosterparkbuurt en de Dapperbuurt. In de loop der tijd kwamen daar nieuwe wijken en buurten bij, waaronder Oostpoort. Een van de oudste delen zijn de oostelijke eilanden, die al rond 1650 ontstonden.

Horeca

Ook vind je er de Indische buurt, een wijk met veel diversiteit. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de restaurants en winkeltjes uit allerlei culturen. Het staat bekend om de hippe horeca en de zich steeds vernieuwende winkelstraten.

In dit deel van Amsterdam-Oost wonen veel Amsterdammers met een Surinaamse, Marokkaanse en Turkse achtergrond. De wijk wordt steeds populairder, en het is dan ook steeds moeilijker om er een woning te bemachtigen.

Vervoer in Amsterdam-Oost

Net als de andere stadsdelen, is het stadsdeel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Via Amsterdam Muiderpoort bereik je gemakkelijk de Indische Buurt. Daarnaast is er het station Amsterdam Science Park en Amsterdam Amstel. Ook rijden er trams door de buurt en is het internationale vliegveld Schiphol gemakkelijk te bereiken.

Toeristen

In Amsterdam-Oost is eigenlijk altijd wel iets te doen. Bijvoorbeeld in het Oosterpark, waar vaak festivals worden gehouden, zoals het Surinaamse festival Keti Koti. Maar denk ook aan een cultureel bezoekje aan het Badhuistheater, het Tropenmuseum en het Plein Theater.

Verder staat de wijk bekend om het vele groen en de mooie brede straten met herenhuizen die eind 19e eeuw zijn aangelegd.

Onze psychologische coaches helpen je om op een laagdrempelige manier door een moeilijke periode heen te komen. Bij ieder traject sta jij aan het roer: we bespreken de onderwerpen die jij inbrengt.

Coachingstraject

Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Na de intake bij Sterk! bespreken we hoe lang het traject duurt en wat het benodigde aantal sessies is. Ook de frequentie en duur van de sessies komen aan de orde.

Iedereen kan baat hebben bij gesprekken met een psychologische coach. We stellen samen heldere doelen waar we naartoe werken. We zorgen ervoor dat je die doelen ook gaat halen.

Kennis en ervaring

Dat doen we vanuit onze kennis en ervaring: al onze psychologische coaches hebben een universitaire opleiding en de nodige ervaring. De coaches van Sterk! zitten op verschillende plekken in Amsterdam-Oost. Er is dus altijd een psychologische coach bij jou in de buurt.

No-nonsense

We willen graag dat jij je beter voelt. We draaien dan ook niet om de hete brij heen, daardoor doe je nooit meer sessies dan je nodig hebt.

De voordelen

 • Je stelt heldere doelen en werkt daar naartoe.
 • Je doet tussen elke afspraak opdrachten en je maakt een reflectieverslag.
 • We doen een terug- en vooruitblik.
 • Je krijgt inzicht in de identificatie met rollen en overtuigingen.
 • Sterk! handelt uit liefde, moed en meesterschap.

Laat een reactie achter