Psycholoog in Amsterdam-West

Ben je vastgelopen en wil je jouw patronen leren kennen? In Amsterdam-West kun je terecht voor gesprekken met een psycholoog van Sterk! Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake.

Home » Amsterdam » Psycholoog Amsterdam-West

Iedereen maakt weleens iets mee wat een mens uit balans brengt. Of het nou om (baan)verlies gaat, een trauma, een burn-out of juist iets waar je de vinger niet op kunt leggen. En soms is het niet één ding, maar zijn het verschillende kleine dingen die er langzaam voor zorgen dat je het gevoel hebt zo niet verder te kunnen.

Psycholoog in Amsterdam-West

Juist in een stad als Amsterdam, waar we allemaal in een snel tempo leven en er van alles op je afkomt, is het lastig omgaan met vervelende gevoelens. Je zit misschien niet lekker in je vel, maar weet niet hoe je dit aan kunt pakken. Ondertussen gaat het leven om je heen razendsnel door. Je weet dat je eraan moet werken, maar hoe en met wie?

Psychische klachten

We zien dat steeds meer mensen kampen met psychische klachten. Het is dus helemaal niet raar om af en toe hulp te vragen. Vragen die we geregeld voorbij zien komen zijn bijvoorbeeld:

 • Psycholoog Amsterdam WestJe zit niet zo lekker in je vel en barst soms ineens in tranen uit.
 • Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat.
 • De relatie met je partner, familie, vrienden of collega’s loopt niet zoals je graag zou willen.
 • Een verbroken relatie verwerk je moeilijk.
 • Je staat voor belangrijke keuzes en bent besluiteloos.
 • Je wilt veel maar komt tot niets en dat maakt je onzeker.
 • Hoewel je graag vooruit wil zie je dat inzicht in het verleden oplossingen biedt.
 • Je bent bang om fouten te maken en piekert over wat anderen van je vinden.
 • Ook al gaat er veel goed, toch knaagt een gevoel: ‘wat is de zin’?

Neem deze signalen van stress serieus door in jezelf te investeren! Zo voorkom je dat je langdurig uitvalt en een klinisch traject in de Gezondheidszorgpsychologie moet aangaan. Je kunt erger voor komen door jouw vraagstukken in een vroeg stadium aan te pakken met een psycholoog of coach bij jou in de buurt.

Amsterdam-West is een stadsdeel van de gemeente Amsterdam en heeft zo’n 145.000 inwoners. Het is ontstaan uit een samenvoeging van Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer.

Amsterdam-West is ongeveer even oud als het oostelijke stadsdeel. De stad werd flink uitgebreid toen de bevolking groeide aan het einde van de 19e eeuw. In het interbellum kwamen daar nog eens de Admiralenbuurt, Plan West en de Hoofddorppleinbuurt bij. Ook ontstond toen het voormalige stadsdeel Bos en Lommer.

Hoge bevolkingsdichtheid

Het westelijke stadsdeel is na stadsdeel Centrum het kleinste van de stad. Hierdoor is de bevolkingsdichtheid erg groot, het heeft zelfs de hoogste bevolkingsdichtheid van Amsterdam.

Amsterdam-West is één van de groenste en rustigste van de stad. Zo vind je er bijvoorbeeld het grote Westerpark, waar elke zomer wel iets te beleven is. Denk aan festivals, eettentjes en markten.

De Westerparkbuurt staat bovendien bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Je kunt er op verschillende plekken goed dineren, zoals bij Mossel & Gin, of de Braai. Echt iets bijzonders is het REM eiland: een voormalig radiostation met uitzicht over ‘t IJ.

Vervoer in Amsterdam-West

Net als de andere stadsdelen, is Amsterdam-West goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je komt er met de trein als je uitstapt bij station Lelylaan. Ook rijden er trams door de buurt en is het internationale vliegveld Schiphol gemakkelijk te bereiken.

Onze psychologen helpen je om op een laagdrempelige manier door een moeilijke periode heen te komen. Bij ieder traject sta jij aan het roer: we bespreken de onderwerpen die jij inbrengt.

Coachingstraject

Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Na de intake bij Sterk! bespreken we hoe lang het traject duurt en wat het benodigde aantal sessies is. Ook de frequentie en duur van de sessies komen aan de orde.

Iedereen kan baat hebben bij gesprekken met een psychologische coach. We stellen samen heldere doelen waar we naartoe werken. We zorgen ervoor dat je die doelen ook gaat halen.

Kennis en ervaring

Dat doen we vanuit onze kennis en ervaring: al onze psychologische coaches hebben een universitaire opleiding en de nodige ervaring. De coaches van Sterk! zitten op verschillende plekken in Amsterdam-West. Er is dus altijd een psychologische coach bij jou in de buurt.

No-nonsense

We willen graag dat jij je beter voelt. We draaien dan ook niet om de hete brij heen, daardoor doe je nooit meer sessies dan je nodig hebt.

De voordelen

 • Je stelt heldere doelen en werkt daar naartoe.
 • Je doet tussen elke afspraak opdrachten en je maakt een reflectieverslag.
 • We doen een terug- en vooruitblik.
 • Je krijgt inzicht in de identificatie met rollen en overtuigingen.
 • Sterk! handelt uit liefde, moed en meesterschap.