Psycholoog in Amsterdam-Zuid

Ben je vastgelopen en wil je jouw patronen leren kennen? In Amsterdam-Zuid kun je terecht voor gesprekken met een psycholoog van Sterk! Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake.

Home » Amsterdam » Psycholoog Amsterdam-Zuid

Iedereen maakt weleens iets mee wat een mens uit balans brengt. Of het nou om (baan)verlies gaat, een trauma, een burn-out of juist iets waar je de vinger niet op kunt leggen. En soms is het niet één ding, maar zijn het verschillende kleine dingen die er langzaam voor zorgen dat je het gevoel hebt zo niet verder te kunnen.

Psycholoog in Amsterdam-Zuid

Juist in Amsterdam, waar we allemaal in een snel tempo leven en er van alles op je afkomt, is het lastig omgaan met vervelende gevoelens. Want je zit niet lekker in je vel en weet niet hoe je dit kunt aanpakken. En ondertussen gaat het leven om je heen razendsnel door. Je weet dat je aan deze gevoelens moet werken om het verergeren van de klachten te voorkomen, maar met wie en hoe?

Stressklachten

We zien dat steeds meer mensen kampen met stressklachten. Stress die voorkomen kan worden door meer tijd te nemen om te reflecteren. Het is dus niet raar om af en toe hulp te vragen en te investeren in jouw veerkracht. Vragen die we geregeld voorbij zien komen zijn bijvoorbeeld:

 • Psycholoog Amsterdam ZuidJe zit niet zo lekker in je vel en barst soms ineens in tranen uit.
 • Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat.
 • De relatie met je partner, familie, vrienden of collega’s loopt niet zoals je graag zou willen.
 • Een verbroken relatie verwerk je moeilijk.
 • Je staat voor belangrijke keuzes en bent besluiteloos.
 • Je wilt veel maar komt tot niets en dat maakt je onzeker.
 • Hoewel je graag vooruit wil zie je dat inzicht in het verleden oplossingen biedt.
 • Je bent bang om fouten te maken en piekert over wat anderen van je vinden.
 • Ook al gaat er veel goed, toch knaagt een gevoel: ‘wat is de zin’?

Neem stresssignalen serieus en investeer in jezelf! Je kunt zo voorkomen dat je langdurig uitvalt en een klinisch traject in de Gezondheidszorgpsychologie moet aangaan. Door jouw vraagstukken in een vroeg stadium aan te pakken met een psycholoog of coach bij jou in de buurt, kan je erger voorkomen.

Amsterdam-Zuid is een stadsdeel in de hoofdstad van Nederland en heeft meer dan 140.000 inwoners. Het grenst aan onder andere het Vondelpark en de rivier de Amstel.

Het stadsdeel is onderdeel van de gemeente Amsterdam bestaat uit elf verschillende wijken en buurten, waaronder het Museumkwartier, De Pijp en de Rivierenbuurt.

Vervoer in Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid bestaat sinds 2010 als stadsdeel en is ontstaan uit de samenvoeging van de stadsdelen Oud-Zuid en de Zuideramstel. Het deel heeft één treinstation: station Amsterdam-Zuid.

Veel culturele trekpleisters uit Amsterdam liggen in Zuid. Denk aan het Museumkwartier, met het Museumplein. Daar bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum.

Ook het Olympisch Stadion ligt in het stadsdeel, aan het Stadionplein. Dit stadion werd speciaal gebouwd voor de Olympische Zomerspelen in 1928 in Amsterdam. Nog steeds wordt het stadion gebruikt voor atletiek en schaatsen.

Winkelen

Ook staat Amsterdam-Zuid bekend om de vele winkelmogelijkheden. Zo vind je in Oud-Zuid de P.C. Hooftstraat, waar de winkels van luxe designermerken te vinden zijn. En in De Pijp is de Albert Cuypmarkt, waar je juist op koopjesjacht kunt en lekker kunt flaneren tussen de kraampjes.

Verder kenmerkt Amsterdam-Zuid zich door de vele leuke restaurantjes en barretjes. Ook in het Vondelpark, waar ‘s zomers ook openluchtconcerten zijn. Het stadsdeel is het rijkste van de hele stad Amsterdam: het gemiddelde besteedbare inkomen is er het hoogst. Ook zijn er relatief veel mensen met een baan.

Onze psychologische coaches helpen je om op een laagdrempelige manier door een moeilijke periode heen te komen. Bij ieder traject sta jij aan het roer: we bespreken de onderwerpen die jij inbrengt.

Coachingstraject

Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Na de intake bij Sterk! bespreken we hoe lang het traject duurt en wat het benodigde aantal sessies is. Ook de frequentie en duur van de sessies komen aan de orde.

Iedereen kan baat hebben bij gesprekken met een psychologische coach. We stellen samen heldere doelen waar we naartoe werken. We zorgen ervoor dat je die doelen ook gaat halen.

Kennis en ervaring

Dat doen we vanuit onze kennis en ervaring: al onze psychologische coaches hebben een universitaire opleiding en de nodige ervaring. De coaches van Sterk! zitten op verschillende plekken in Amsterdam-Zuid. Er is dus altijd een psychologische coach bij jou in de buurt.

No-nonsense

We willen graag dat jij je beter voelt. We draaien dan ook niet om de hete brij heen, daardoor doe je nooit meer sessies dan je nodig hebt.

De voordelen

 • Je stelt heldere doelen en werkt daar naartoe.
 • Je doet tussen elke afspraak opdrachten en je maakt een reflectieverslag.
 • We doen een terug- en vooruitblik.
 • Je krijgt inzicht in de identificatie met rollen en overtuigingen.
 • Sterk! handelt uit liefde, moed en meesterschap.

Laat een reactie achter