Loopbaancoach in Amsterdam

Wil je jouw professionele leven verbeteren? Bedenk dan dat loopbaanvragen zich niet beperken tot werk; het zijn ook levensvragen. Daarom bij ons geen competentietesten of hulp bij het zoeken naar een baan. Wij zijn loopbaancoach geworden om je écht verder te helpen.

In het kort

Als je in je professionele leven een verbeterslag wilt aanbrengen kies dan voor de hulp van een loopbaancoach. Onze coaches trainen je zowel in het aanleren van nieuwe professionele vaardigheden of helpen je inzicht te krijgen in waar stagnatie ontstaat.

Verwacht geen competentietesten of hulp bij het zoeken van een baan. Wij verdiepen ons in de patronen waardoor weerstand je gevangen houdt in een baan of oude strategie. Loopbaanvragen beperken zich vaak niet tot alleen werk, het zijn ook levensvragen. We betrekken daarom ook andere levensgebieden en onderzoeken jouw idealen en manieren van betekenis geven op allerlei vlakken.

Voorbeelden van vragen aan onze loopbaancoaches

“Ik wil ontdekken waarom ik niet doe wat ik wel wil en stoppen met doen wat ik niet wil!”

“Ik wil mijn grenzen aangeven en beter prioriteiten aanbrengen.”

“Ik wil conflicten op een constructieve manier aangaan en boosheid uit het verleden loslaten”

“Ik ben nu op een punt in mijn carriere dat ik meer mijn eigen kleur wil bekennen maar hoe?!”

“Hoe kan ik een goede ouder zijn en mijn ambities in werk en leven blijven nastreven?”

Brood op de plank en betekenis geven

Werk is voor velen niet alleen ‘brood op de plank’ krijgen. We besteden veel tijd met collega’s en stoppen energie in onze taak en het bedrijf waaraan je verbonden bent. Het geeft voldoening om van betekenis te zijn voor anderen of de wereld, al is het soms ‘maar’ in jouw directe omgeving of taak. Werk kan vervullen maar ons ook stress en ergernis brengen. Je kunt goed zijn in je vak maar last hebben van de sociale druk in een team of organisatie. Hiërarchische verhoudingen knellen of je hebt weerstand tegen het ‘politieke spel’. In een loopbaantraject onderzoeken we jouw professionele vraag, geven inzicht in je patronen, talenten en drijfveren en trainen je vaardigheden. Je krijgt zicht op wat je nu echt wilt. Zodat je energie krijgt van werk en de contacten die je daarbinnen hebt.

Loopbaanvragen zijn levensvragen

Loopbaanvragen beperken zich vaak niet tot alleen werk, het zijn ook levensvragen. Wij betrekken daarom ook andere levensgebieden en onderzoeken jouw idealen en manieren van betekenis geven op allerlei vlakken. Wij verdiepen ons in de patronen waardoor weerstand je gevangen houdt in een baan of oude strategie.

Samen met jouw coach onderzoek je de vragen die spelen voor jou. We helpen je te verhelderen wat je verlangt en waarom je niet doet wat je wilt of soms juist doet wat je niet wilt. Met praktische oefeningen en concrete acties tussen de sessies door oefen je met vaardigheden en nieuw gedrag. De methoden en technieken die de coaches gebruiken zijn oplossingsgericht en hebben het doel om in zo kort mogelijke tijd inzicht, verandering en vrijheid te bereiken. Verwacht bij ons geen competentie- of beroepskeuzetesten of dat we mee zoeken naar een baan. Wij begeleiden je wel in het ontdekken van jouw patronen, talenten en waarden. Zodat je helder krijgt in welke omgeving jij het beste tot je recht komt.  

Tijdens een intakegesprek bespreken we je wensen en doelen. Hieruit bepalen we hoe lang het traject duurt en wat het aantal benodigde sessies zal zijn (gemiddeld 5 tot 7). Bij Sterk! zijn we helder en no-nonsense. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent. Er is vaak budget gereserveerd bij je organisatie om je te ontwikkelen en ZZP’ers kunnen coaching aftrekken van de belasting als je daarmee meer kans maakt op werk.

Titia had binnen een half uur praten met mij de kern te pakken van mijn vraag/probleem, terwijl ik zelf het gevoel had dat ik 'vastzat'. Ik kampte met onzekerheid, een gevoel dat ik helemaal niet ken, en wilde daar van af. Ze heeft op een doortastende en liefdevolle manier duidelijk gemaakt dat die onzekerheid helemaal niet weg hoeft, maar dat we het gaan onderzoeken en dat ik het meer toe mag laten. Dat lukt me nu steeds beter, en daar word ik heel rustig van. Titia is een slimme no-nonsensevrouw die veel warmte uitstraalt en de confrontatie niet schuwt, waardoor ik echt stappen verder kom en weet wat me te doen staat.

Jantine van Netten

Bij Sterk! werken coaches en psychologen met een achtergrond in het bedrijfsleven en stevige kennis en (trainers)vaardigheden op het gebied van coachend leidinggeven, geweldloos communiceren, assertiviteit en profileren op de werkvloer. Dagelijks spreken we mensen in onze praktijk die willen groeien in hun professionele rol of willen veranderen van baan. We bieden je een veilige ruimte om jouw kracht en schaduwkant te onderzoeken zodat je weet wat je in je mars hebt en hoe je kunt floreren in je carrière. Contact maken en waarnemen om te zien wat er juist vaak niet gezegd wordt maakt dat we kunnen ontdekken wat je patronen zijn die belemmeren in het nemen van een volgende carrièrestap of het plezier in je huidige functioneren in de weg staan. We leren je methoden die jou helpen om vanuit jouw waarden de juiste acties te ondernemen, ondanks angst en beren op de weg. 

Wij zien onszelf vooral als een begeleider die naast jou staat om je te helpen je eigen antwoorden te vinden. Iedere professional met ambitie kiest momenten in zijn loopbaan om te reflecteren. Door nieuwe inzichten op te doen en te leren hoe je vaardigheden kunt onderhouden vergroot je jouw mogelijkheden en plezier in werk.  

Sterk! handelt uit liefde, moed en meesterschap.

Loopbaanvragen beperken zich niet tot werk alleen. 
Het zijn ook levensvragen.

Onze psychologische coaches

 Iris Droste
ACT-coach

drs. Intse Hamstra
psycholoog & coach

drs. Tessa Harts
psycholoog & coach

Esther van der Zweep
psycholoog & coach

MSc. Marieke Schipper
psycholoog & coach

Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen jouw vraag en stellen we doelen. Alleen als het klikt gaan we door!