drs. Tessa Harts

Lichaamsgericht Werkend Psycholoog & Coach

Amsterdam-Centrum/West

Bij mij zit je niet aan tafel of een hele sessie in een stoel te praten. Ik werk met het verhaal dat je lichaam vertelt. Dit is de meest directe weergave van wat er bij jou speelt in relatie tot de (coach)vraag. Daarmee is het lichaam ook de sleutel voor het vinden van het antwoord wat voor jou klopt. In mijn begeleiding werk ik onder andere met fysieke oefeningen, gericht op het integreren van hart (voelen), hoofd (denken) en buik (doen). Het doel is meer balans op fysiek, emotioneel en mentaal niveau, op weg naar meer vitaliteit.

Werkwijze

Een traject start met een Body Mind Scan, die een uitgangspunt vormt voor de coaching. Ik creëer een setting waarin jij jouw antwoorden kan vinden. Het resultaat is dat jij meer in contact komt met jezelf en ervaart hoe de energie bij jou stroomt. Je gaat voelen wat er gebeurt als die energie nog meer ruimte krijgt, waardoor je je rustiger voelt, krachtiger en tegelijk meer ontspannen.

Samen onderzoeken we waar jij jezelf vast zet en wat je eraan kan doen. Zo komen jouw eigen kwaliteiten meer tot ontwikkeling, zodat je die kunt inzetten voor het lopen van jouw eigen pad.

Recensie

Francien, 26 jaar: “Ik vond het heel fijn. Tessa is een goede coach. Er hangt een ontspannen sfeer. In het begin vond ik het wennen dat ik mijn ogen soms dicht moest doen en echt naar mijn lichaam moest luisteren wat ik voelde en waar ik het dan voelde in mijn lichaam. Maar achteraf was dat juist heel fijn. Ik vond het juist mooi dat Tessa mij liet inzien dat je lichaam veel tekenen geeft. Ik voelde mij veilig bij Tessa en er hing een ontspannen sfeer. De communicatie was ook duidelijk. Ik vond de opdrachten ook echt leerzaam.”

Vraagstukken

  • je wilt op een andere manier dan alleen door te praten je vraag onderzoeken om tot je eigen antwoord te komen
  • je denkt veel en wilt meer leren voelen
  • je raakt meer energie kwijt dan je terug krijgt en merkt dat je batterij niet meer oplaadt
  • je zoekt rust omdat je hoofd overloopt
  • je wilt bij jezelf blijven in contact met anderen
  • je stelt te hoge eisen aan jezelf en daarmee ook aan je omgeving
  • je wilt je grenzen voelen en aangeven
  • je wilt ongedwongen kunnen genieten van het leven
  • je wilt niet meer van alles moeten, maar gewoon ‘zijn’

Tessa werkt vanuit haar praktijkruimte (Amsterdam-West) en vanuit het coachhuis aan de van Eeghenlaan 27, nabij het Vondelpark

coach-amsterdam-Tessa-Harts

drs. Tessa Harts
Coach & psycholoog

Tessa-licentiehouder-7-kwaliteiten-palet
coach-amsterdam-Tessa-Harts

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen welk programma en welke coach het beste bij je past.