drs. Laetitia Hartman basisarts en Wandelcoach,

– Amsterdam-Zuid (Amsterdamse Bos)

Ik richt mij op sterke jonge vrouwen (tussen de 18 – 30 jaar) die er zelf even niet uitkomen (quarterlifecrisis). Openstaan voor wandelen en de natuur is een pré.

Tot eind 2013 werkte ik als huisarts in een huisartsenpraktijk in Akersloot. Het werk kostte mij veel energie. Na een lange reis en een coachtraject heb ik besloten het roer om te gooien. Ik stopte als huisarts en ging werken als docent en tutor voor co-assistenten van de VU en ik volgde twee wandelcoachopleidingen. Sinds 2017 ben ik geregistreerd wandelcoach en ik krijg hier veel energie van.

werkwijze

  • Het grootste deel van de coachgesprekken vinden wandelend in de natuur plaats. Natuur heeft een rustgevende en ontspannende werking en tijdens het lopen gaat het praten vanzelf en krijg je alles makkelijker op een rijtje.
  • Ik luister aandachtig en zonder oordeel. In het gesprek neem ik de leiding waar nodig en verlies de doelen niet uit het oog. Met mijn vragen en wandelcoachoefeningen krijg je inzicht in je patronen, energiegevers/nemers, drijfveren, sterke punten, waarden, levenslessen en overtuigingen. Deze inzichten geven je de basis om stappen te nemen om je doelen te bereiken. Ik werk vanuit de positieve psychologie en oplossingsgerichte coaching.
  • Iedere coachwandelsessie duurt 1.5 uur, gemiddeld zijn er 4 sessies nodig.
  • Tussen de coachwandelsessies vraag ik je om met je zelf geformuleerde acties en huiswerkopdrachten aan de slag te gaan. Ook vat je zelf de coachwandelsessie samen in een notitieschrift.

Vraagstukken

  • Twijfel je aan alles? Weet je niet meer wat je moet kiezen? (Keuzestress)
  • Vraag je je af of je het wel kan en ben je bang om in actie te komen? (Perfectionisme en faalangst)
  • Weet je niet meer goed wie je bent en wat jij wilt? (Identiteitsvraagstukken)
  • Vraag je je af of je huidige studie of baan bij je past en ben je toe aan verandering? (Studie of loopbaanvragen)
  • Heb je last van oververmoeidheid, piekeren, concentratieproblemen en een kort lontje? (Spanningsklachten)

Review

“Laetitia heeft mij geholpen in het verwerken van mijn verdriet. Ik had iets vervelends meegemaakt en wist niet goed hoe ik hiermee om moest gaan. Van haar heb ik geleerd hoe ik het verdriet moest toelaten en aan mijzelf kon werken om gewoon weer lekkerder in mijn vel te zitten. Het heeft zeker geholpen en ik ben haar hier heel dankbaar voor!” Ellemijn

Drs. Laetitia Hartman, wandelcoach en arts

drs. Laetitia Hartman
Wandelcoach en arts