Lang leve het leven!

STERK! geeft in maart bijzondere cadeaus weg: zij biedt zonder enige verplichting ‘een goed gesprek’ aan. STERK! sluit hiermee aan bij de landelijke actie van het www.steunpuntlevenskunst.nl, een netwerk van twintig praktijken voor persoonlijke en professionele begeleiding. Landelijk worden er 77 gesprekken cadeau gedaan.

Ria Pool Meeuwsen, mede-eigenaar werkmetLef en www.lascuola.nl initiatiefnemer van deze actie: “De actie is geïnspireerd door het begin van de lente. Maart is de maand waarin veel mensen ervaren dat het leven zich ‘vernieuwt’. Mede daarom is het de maand van de grote schoonmaak, van het opruimen van alles wat in de donkere wintermaanden in ons hoofd is gaan zitten of al langer ligt te wachten om ‘opgeschoond’ te worden. We zeulen soms al jaren zware ‘lasten’ met ons mee, alsof we Atlas zijn met de wereld op onze nek. We lopen soms als vermoeide pakezels rond. Ik zeg wel eens tegen een klant: ‘Er is al een god Atlas die de wereldlast draagt; misschien heb jij een andere bestemming op aarde.’ Ik zie ook mensen die nog kunnen dansen en springen als lammetjes, als jonge veulens, die de vrijheid van de frisse weide voelen en proeven. Dat gun je iedereen, toch?

Uit ervaring weet ik, dat een goed gesprek veel kan betekenen. Als er werkelijk iemand naar je luistert, kan het hart ‘ontlast’ worden. Ik zie mensen tijdens een gesprek soms letterlijk vrijer ademhalen. Wij willen, als netwerk van professionele begeleiders, ons steentje bijdragen aan een vrije, sprankelende manier van leven en samenleven. Daarom bieden wij tijd, professionaliteit en vooral persoonlijke aandacht aan. Wij hopen de ander te ondersteunen en het besef van innerlijke vrijheid en vitaliteit te versterken. Dat past mooi bij de sprankeling van de lente: ‘het goede leven’ met minder last en belasting opnieuw ter hand nemen. Je kunt ook zeggen, dat we met deze actie wij het leven willen vieren – omdat het leven het middelpunt is en wij daarin onze eigen plek mogen innemen.”

Vraag de cadeaubon aan voor jezelf of om weg te geven bij de initiatiefneemster: Ria Pool Meeuwsen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.