Druk, druk, druk

Home » Levenskunst » Druk, druk, druk

Dit artikel komt uit het ebook “Hoe voorkom ik een burn-out?”

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van een burn-out. We maken hier onderscheid tussen maatschappelijke, werkgerelateerde en persoonlijke factoren. De levensfase van twintigers en dertigers is vaak extra stressvol. Er ligt veel druk op levensbepalende keuzes, de zogenoemde dertigersdilemma’s.

Persoonlijke druk

Perfectionisme, een kritische innerlijke stem, please-gedrag of liever bezig zijn met het redden van een ander dan je eigen emoties onder ogen komen. Het zijn persoonlijkheidstrekken die je kwetsbaar maken voor stress. Nadenken wordt piekeren op het moment dat je in rondjes blijft draaien met rationalisaties en gevoelens weinig ruimte krijgen.

Maatschappelijke druk

Het is moeilijk om bestand te zijn tegen de druk van onze huidige tijd. We combineren werk en kinderen en houden daarnaast nog veel ballen in de lucht door op elk levensgebied veel te willen ontwikkelen en ondernemen. Reizen, hobby’s, studeren, uitgaan, we willen het allemaal. Via social media kunnen we gek gemaakt worden van wat anderen allemaal beter en mooier lijken te doen.

Werkdruk

En dat allemaal naast de carrière die we willen maken. Werkdruk wordt vaak van bovenaf bepaald en door technologie loopt werk vaak in privétijd door, terwijl je juist de balans tussen werk en privé probeert te bewaken.


Titia Roovers

Over STERK!

In 2004 begon Titia Roovers STERK! Een praktijk voor psychologische coaching. STERK! wil een plek bieden waar echte ontmoetingen ontstaan. (Zelf)compassie verbindt en maakt veerkrachtig zodat niets je kan weerhouden om te staan voor jouw waarden. We hebben een diep vertrouwen in de kracht die in ieder mens aanwezig is, vandaar de naam Sterk!

vormen van psychologische coaching

Levenskunst coaching

Relatietherapie

Stress & burn-out coaching

Loopbaancoaching

Dertigersdilemma’s bij vrouwen

Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen jouw vraag en stellen we doelen. Alleen als het klikt gaan we door!