Levenskunst in tijden van Corona

In deze periode wordt een groot beroep gedaan op onze veerkracht en aanpassingsvermogen. De coaches en psychologen van Sterk! denken graag met je mee!

We bieden anderhalve meter-coaching, Het gesprek kan in de praktijk plaatsvinden mits je gezond bent, en met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Online coaching en videobellen is ook mogelijk.

Juist nu

Herken jij ook dat de maatregelen om het Coronavirus in te dammen veel vragen van jouw weerbaarheid en veerkracht op allerlei levensgebieden?

  • Werk valt weg of overspoelt je juist en je zoekt naar een nieuwe balans
  • Thuissituaties roepen spanning op doordat ieder gezinslid continu thuis op elkaars lip zit of omdat je alleen bent en je alles uit jezelf moet halen
  • Plannen voor carrière, reizen of je sociale leven staan in de koelkast
  • Financiën zijn onzeker en raakt aan je bestaanszekerheid

Onzekerheid over de toekomst verlamt en we worden geconfronteerd met dilemma's over zaken die voorheen zo vanzelfsprekend waren. Patronen en conflicten worden nog meer voelbaar en zichtbaar. We zijn zo gewend om oplossingen te bedenken en iets te kunnen doen om weer controle te krijgen en deze situatie vraagt het tegenovergestelde van ons. Dat niemand precies weet waar dit virus ons de komende tijd zal brengen maakt dat we moeten leren te vertoeven in het ‘niet weten’.

Dat vraagt overgave en vertrouwen in onszelf, de mensen om ons heen en het leven zelf. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen ontstaat als compassie met het vallen en opstaan hierin ook ruimte krijgt. Juist nu tijd maken om inzicht te krijgen in de dynamieken tussen jou en geliefden of collega’s kunnen voorkomen dat je straks nog meer problemen moet oplossen.

Titia Roovers

Drs. Titia Roovers
Psycholoog & coach

Persoonlijk advies

Een crisis als deze heeft impact op ons allemaal. Voor sommigen nodigt de stilte uit tot reflectie, voor een ander is de angst zo aanwezig dat hun overlevingsstrategie voorrang neemt en er weinig ruimte is voor iets anders. Of en welke begeleiding je op dit moment nodig hebt kan dan onduidelijk zijn. Aarzel niet om contact op te nemen om hierover te sparren.

Plan hier een videogesprek in met Titia om te onderzoeken wat jouw behoefte en vraag is in deze bijzondere tijd. We kijken samen hoe we een traject kunnen vormgeven. We zijn flexibel!