Kom…Samen met een vriendin en vier ‘Zusterschap aan Zee’

Home » nieuws » Kom…Samen met een vriendin en vier ‘Zusterschap aan Zee’

Titia Roovers & Edith Hubers nodigen je uit voor

Zusterschap aan Zee

op 25 september 2020

Juist nu, omdat groots en feestelijk ontmoeten, vlinderig samenzijn met veel mensen niet mogelijk is….

Verdiep je vriendschap en geef aandacht en liefde aan wat je dierbaar is….

Kom samen met een dierbare vriendin naar het strand jullie vriendschap vieren en verdiepen!

Op een nazomerdag, met de zee en het strand als décor nemen we jou en je vriendin mee op reis. Samen met andere vriendinnen-vriendschappen onderzoeken we het veld van vriendschap en zusterschap en hoe jullie daar tegenaan kijken. 

Wat maakt jullie vriendschap bijzonder? 

Hoe is jullie balans tussen geven en nemen? 

Waar bewegen jullie op de lijn van live and let live en betrokkenheid? 

Wat mag er nog gezegd en gevierd worden? 

Waar ben je dankbaar voor en wat wil je ontginnen samen?

We willen vaak verdieping in onze vriendschappen maar hoe doe je dat?

Hoe maak je wezenlijk contact, hoe raak je aan en laat je je raken?

We zullen werken met meditaties, inquiries, systemisch werk, de talking stick en het verbindende helende veld van zusterschap. De sfeer is daar waar nodig speels, confronterend, verdiepend, licht, eerlijk, ontwapenend, zacht, liefdevol en sprankelend. Bovenal gaan jullie vooral genieten van een dag samen verzorgd en uitgedaagd worden.

zusterschap
Beeld van Peter Roovers

Hoewel deze tijd alles nog in beweging is en de regels/richtlijnen van morgen overmorgen misschien al weer oud zijn, is niets zeker maar…

Er groeit wel een mooie hele mooie dag.

I.v.m. Covid willen we jullie laten weten dat we 1,5 meter naar alle andere vrouwen/vriendinnen paren kunnen garanderen.

Voor vriendinnen hebben we nu het uitgangspunt dat dat niet nodig is, maar we horen graag van jullie hoe dat voor jullie is.

Er is een vraag van een vriendinnen-paar of het mogelijk is om de dag ook te volgen als zij ook 1,5 meter afstand willen houden.

Als volgende week ons programma rond is gaan we kijken of wij het ook met die afstand een waardige dag vinden waar we achter staan.

Laat ons jullie behoefte weten.

Titia Roovers

Titia over vriendschap: 

“Niet te dun smeren!” Een uitspraak van mijn vader die een begrip werd in mijn kring van beste vrienden. Mijn vader gaf me mee om niet aan veel mensen een beetje van mijzelf te geven maar liever met een paar goede vrienden werkelijke intimiteit aan te gaan en ‘echt’ te zijn. Het is een kunst gebleken, het is niet per se makkelijk om me te laten dragen in bange tijden. Of om eerlijk te zijn naar mezelf en haar. Maar de investering betaalt zich dubbel en dwars uit. Ik voel me diep verbonden met een handjevol vriendinnen en weet dat ze altijd moeite blijven doen om samen het leven te vieren en om me een spiegel voor te houden.”

Edith Hubers

Edith over vriendschap:

“Als ik haar werking, haar betekenis voor mij kan ontvangen en tegelijk ook kan toelaten waar ik me naast haar ook een beetje klein voel is de weg vrij voor diepe vriendschap. Elkaar echt kunnen gunnen en liften. Kunnen buigen voor elkaars grootsheid maakt een vriendschap van diepe betekenis voor mij. Want ik kan alleen maar buigen als ik ook mijzelf ten diepste liefheb. Daarom spreek ik over het helende veld van zusterschap.”

Datum 25 september

10 – 17 uur. Voor lunch wordt gezorgd. 

Prijs € 80,- per persoon

Een verhaal over vriendschap uit De kleine prins van Antoine de Saint Exupery: 

Ik ben een vos, zei de vos. Kom met me spelen, stelde de kleine prins aan hem voor. Ik ben zo verdrietig. Ik kan niet met je spelen, zei de vos. Ik ben niet getemd. (…) Ik zoek vrienden, zei de kleine prins. Apropos: wat is ‘temmen’? Dat is banden creëren. Banden creëren? De vos legt uit. Jij bent voor mij een jongetje zoals er duizenden jongetjes zijn en ik heb je niet nodig en ik ben voor jou een vos zoals er ook duizenden zijn en jij hebt mij niet nodig. Maar als je me temt, zullen we elkaar nodig hebben. Jij zult dan voor mij uniek zijn op de wereld en ik ben dan uniek voor jou. 

Wat moet ik dan doen? Zei het prinsje. ‘Je moet veel geduld hebben’, antwoordde de vos. ‘Kijk, je gaat eerst een stukje van me af in het gras zitten. Ik bekijk je eens tersluiks en jij zegt niets. Woorden geven maar misverstand. Maar je kunt iedere dag een beetje dichterbij komen zitten…”

Titia Roovers

Over STERK!

In 2004 begon Titia Roovers STERK! Een praktijk voor psychologische coaching. STERK! wil een plek bieden waar echte ontmoetingen ontstaan. (Zelf)compassie verbindt en maakt veerkrachtig zodat niets je kan weerhouden om te staan voor jouw waarden. We hebben een diep vertrouwen in de kracht die in ieder mens aanwezig is, vandaar de naam Sterk!

vormen van psychologische coaching

Levenskunst coaching

Relatietherapie

Stress & burn-out coaching

Loopbaancoaching

Dertigersdilemma’s bij vrouwen

Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen jouw vraag en stellen we doelen. Alleen als het klikt gaan we door!