Wat is jouw eerste beweging in relaties?

Home » nieuws » Wat is jouw eerste beweging in relaties?

Kies je voor Loyaliteit of Autonomie?

In onze praktijk komen we veel krachtige vrouwen tegen die heel goed hun eigen boontjes kunnen doppen. Ze staan stevig op hun eigen benen en hebben veel bereikt met hard werken en doorzetten. Zowel in de liefde, in vriendschappen als bij relaties op het werk ervaren ze dat deze zelfstandigheid niet alleen maar positieve kanten heeft. De achterkant van teveel autonomie is dat allerlei aspecten van samen en verbinden als spannend en moeilijk worden ervaren. Zo kan de beweging naar autonomie zo belangrijk voor je zijn dat het eerder een strijd om vrijheid wordt met een ander. Herkenbaar? En ben je benieuwd hoe dit meespeelt in jouw relaties & hoe je hier stappen in kunt zetten?

Het verhaal van vroeger

We vormen in onze jonge jaren allemaal een eigen verhaal over het leven en hoe we daarmee om moeten gaan. En zo ook over relaties. Niet alleen de waarden van jouw familie vormen je, ook die van de cultuur, het politieke systeem en de gemeenschap waarin je opgroeit. We hebben allemaal overtuigingen en een verhaal over wat je kunt verwachten van anderen en hoe jij je dient te gedragen in relaties. De bekende relatietherapeut Esther Perel stelt dat er in essentie twee verhalen zijn en stelt de vraag: “Werd jij opgevoed om autonoom of om loyaal te zijn?”

In het eerste geval zul je vaak denken dat jijzelf uiteindelijk de enige bent op wie je kunt vertrouwen. Als je opgevoed bent vanuit de loyaliteitsgedachte, dan heb je het vertrouwen dat er altijd iemand is om op terug te vallen. Laat deze vragen maar eens op je inwerken: 

  • In welke mate durf je hulp te vragen of los je het graag zelf op? 
  • Hoe ga je om met meningsverschillen, zoek je harmonie of je eigen koers? 
  • Heb je zicht op je eigen waarden en behoeftes of juist een sterke radar voor wat nodig is voor de ander(en)? 

Autonomie of loyaliteit?

Door eens stil te staan bij vragen als deze, kun je je begrip vergroten van waarom je je in interactie met anderen gedraagt zoals je doet. We belanden in patronen, vaak zonder dat we ons daar écht bewust van zijn. ‘Zo ben ik gewoon…’ horen we dan tijdens coaching. Maar dát klopt niet…je bent niet zo, je doet zo. Vooral blijven doen als het je allemaal voor de wind gaat. Maar als je merkt dat sommige patronen, die ooit een functie hebben gehad, in het hier en nu niet meer helpen dan is het tijd voor verandering.

Het verhaal van Sasha, als ‘win-win’ ‘win-lose’ wordt

De aanleiding om met een coach aan de slag te gaan is vaak omdat er iets knaagt, een verlangen. Je mist bijvoorbeeld zingeving of intimiteit, échte verbinding. Het voelt allemaal wat vlak en geeft weinig voldoening. Of er schuurt iets, de manier waarop je de dingen doet werkt niet meer goed voor je. Regelmatig gaan beide ook hand in hand. Zo kwam Sacha bij ons binnen met een gevoel van onvrede. Ze was niet blij met hoe het op werk ging, wilde graag iets anders. Wat precies, dat was in eerste instantie lastig te verwoorden. Ze wist vooral te benoemen wat ze niet wilde. Ze was het zat zo hard te werken, om geleefd te worden door de waan van de dag, zoveel te moeten. Ook de huidige inhoud van haar werk gaf te weinig voldoening. Ze zat erg in haar hoofd en kwam wat onrustig over. Stap één was vertragen en het herstellen van het contact met haar gevoelens en onderliggende behoeften. Ze betrapte zichzelf erop dat ze vooral veel dingen deed die ze wel goed kon maar niet persé heel leuk vond. ‘Ja maar het moet wel gebeuren. Als ik het niet doe, dan blijft het liggen. Dat is zonde voor het grote plaatje!’ ‘En op zich is het voor mij ook niet zo enorm veel moeite…, ik snap wel dat ze hiervoor bij mij aankloppen.’ Voordat ze het wist schoot ze vanuit loyaliteit in de actie, daarbij haar eigen waarden en behoeften uit het oog verliezend. Ze vond het lastig om nee te zeggen en voor haar gevoel anderen teleur te stellen. Daarmee ging ze onbewust over haar eigen grenzen heen en werd ze onderhuids boos op haar collega´s en de organisatie. Iets dat als ze er langer over nadacht ook wel privé kende van zichzelf. Wat ze op werk eigenlijk wilde was een meer vrije rol, waarbij ze kon pionieren, new business genereren, eropuit, veel meer klantcontact. Bij het benoemen van wat ze wel wilde klaarde haar gezicht op. Gevolgd door een frons, toch weer gekoppeld aan de vraag… ‘maar hoe kan ik hier dan een win-win situatie voor de organisatie van maken?’. Alsof ze alleen mocht gaan staan voor wat ze zelf graag wilde als ze zeker wist dat de ander er ook iets aan had… Een klein voorbeeld uit de praktijk waaruit blijkt hoe in dit geval het thema loyaliteit je soms in de weg kan staan om te doen wat goed voor jou is en meer in lijn met je eigen essentie invulling te geven aan je (werkende)leven.

Wat is jouw eerste beweging? Neig je meer naar loyaliteit of autonomie? 

Alle verandering begint bij bewustwording. Dus leer jezelf en jouw verhaal kennen, inclusief oude patronen die je hebt ontwikkeld. Gedragspatronen die vroeger zeker ergens voor gediend hebben maar in het hier en nu niet altijd meer helpend zijn. Welke van deze zinnen herken je van je ouders en andere opvoeders? Komen er nog andere zinnen bij je op?

  • “Je moet je eigen broek op kunnen houden.”
  • “Kom voor jezelf op!”
  • “We gaan nooit boos uit elkaar, maak het goed.”
  • “Verplaats je eens in een ander.”
  • “Wrijving geeft glans.”

Heb je inzicht verkregen in de reflexen, jouw eerst beweging? Mooi, dan is het begin er. 

Het is uiteindelijk de kunst om de kracht van beide kanten te verenigen. Om allereerst te zien welke kwetsbaarheid onder je eerste beweging schuilt. Zodat je vervolgens kunt experimenteren met nieuw gedrag vanuit de andere kant. Trouw zijn aan de boodschappen van vroeger weerhoudt ons soms van doen wat nodig is. Het kan schuldgevoel oproepen om te zorgen voor jezelf als de waarden van thuis rondom loyaliteit de boventoon voerden en vice versa. Welke uitdaging herken jij voor jezelf? Kun jij jezelf toestaan om ondanks schuldgevoel toch eens gedrag uit de voor jou andere beweging te kiezen?

Autonomie
-probeer het idee los te laten dat je alles alleen moet oplossen 
-durf uit te reiken, hulp te vragen
-deel kwetsbaarheden met anderen
-geef je over aan wederzijdse afhankelijkheid 


Loyaliteit
-baken je grenzen af,
-sta conflict toe
-ervaar eigen behoeften en ga ervoor staan
-presenteer jouw kwaliteiten en toon jezelf
-vertrouw op je eigen kwaliteiten

Tip: Kijk de komende tijd eens in verschillende situaties door de bril van loyaliteit versus autonomie. Welke gedachten heb je over hoe je relaties aangaat? Onderzoek ook de gevoelens die je erbij hebt. Trek je terug, zoek de stilte of een fysieke activiteit op en haal bewust adem om je lichaam te ervaren.  
Wil je meer inzicht in hoe jij beweegt in relaties; in werk, in de liefde of vriendschappen?
Of heb je het gevoel dat je wel een zetje in de goede richting kan gebruiken op dit gebied? Plan vrijblijvend een intake in

Esther van der Zweep
Esther
Titia Roovers
Titia

we ontmoeten je graag! Esther van der Zweep en Titia Roovers

Bij Sterk ga je met psychologische coaching de diepte in om patronen te leren herkennen en tegelijk ga je voor heldere doelen gebaseerd op wat jij waardevol vindt! Onze coaches hebben allemaal een stevige achtergrond in psychologie en aanvullende therapeutische opleidingen en helpen je graag bij jouw ambitie om te groeien, lief te hebben en gelukkig te zijn.

Titia Roovers

Over STERK!

In 2004 begon Titia Roovers STERK! Een praktijk voor psychologische coaching. STERK! wil een plek bieden waar echte ontmoetingen ontstaan. (Zelf)compassie verbindt en maakt veerkrachtig zodat niets je kan weerhouden om te staan voor jouw waarden. We hebben een diep vertrouwen in de kracht die in ieder mens aanwezig is, vandaar de naam Sterk!

vormen van psychologische coaching

Levenskunst coaching

Relatietherapie

Stress & burn-out coaching

Loopbaancoaching

Dertigersdilemma’s bij vrouwen

Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen jouw vraag en stellen we doelen. Alleen als het klikt gaan we door!