drs. Titia Roovers
Psycholoog & coach | Amsterdam Oost

Ik ben opgeleid als psycholoog en trainer aan de UvA en heb het vak van therapeutisch begeleider onder andere geleerd bij Phoenix-opleidingen. In 2004 begon ik STERK! Een praktijk voor psychologische coaching.

Ik besloot als jong meisje dat ‘sterk zijn’ de enige weg was. Het heeft me onder andere gebracht dat ik risico’s durf te nemen en grenzen opzoek. De continue lessen van het leven leren mij nu om mijn moed in te zetten om zacht te blijven naar mijzelf en anderen als ik mij kwetsbaar voel. Zo ontstaat werkelijke stevigheid en veerkracht om het leven voluit te leven.

Naast de dagelijkse leiding van de praktijk heb ik mij toegelegd op het begeleiden van vrouwen die dezelfde wens hebben om te verbinden met alle aspecten in hun zelf. Over het programma voor vrouwen lees je hier meer.

Werkwijze

Vrouwen vinden bij mij een plek waar ze nieuwe ervaringen opdoen en dat kan spannend zijn. Ik zie het als mijn taak om veiligheid te bieden door een super oprechte en eerlijke relatie met je aan te gaan. Omdat ik nuchter en pragmatisch ben kunnen we bewegen naar het onbekende en ontastbare deel van het bestaan. Met humor en lichtheid kan lucht en ruimte komen om de diepte en de zwaarte toe te laten. Mijn analyses zijn scherp, mijn ogen en knuffels zijn zacht. Dit levert bijzondere ontmoetingen op!

Vraagstukken

  • Afscheid nemen van het ‘oude’ om volgende stappen te zetten (rouw over liefde, werk of andere verbroken verbindingen)
  • Met meer vuur en energie leven (krachtige presentatie, liefde en seksualiteit)
  • Minder afhankelijk zijn van het oordeel van de ander en echtheid in communicatie (zelfvertrouwen en autonomie)
  • Veerkrachtig herstellen na tegenslagen en werken in prestatiecultuur (stressmanagement, overspannenheid en burn-out)
  • Overmatige controle loslaten en wel regie houden om het eigen leven vorm en betekenis te geven  (levenskunst)

Ik nodig je uit om eens kennis te komen maken als jij bereid bent om zowel jouw kracht naar buiten te brengen als ook de schaduwkant in jou te omarmen.

 

Lees de ervaringen van eerdere opdrachtgevers / clienten?

Geregistreerd Psycho Sociaal Therapeut NVPA

Het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen draagt zorg voor de professionele deskundigheid van zijn leden. Onder andere door verplichte bijscholing en intervisie.
Meer over NVPA

psycholoog-coach-amsterdam-titia-roovers-profiel

drs. Titia Roovers
psycholoog & coach

Reviews van clienten
Psycholoog Amsterdam
5 / 5 sterren - Ik heb veel ingrijpende en stressvolle gebeurtenissen meegemaakt in een korte periode. Titia heeft mij geholpen deze een plekje te geven en weer mijn eigen leven te leiden. Met haar duidelijke en persoonlijke aanpak, heeft ze snel door waar ik naar opzoek was. In de sessies heb ik handvatten gekregen die ik dagelijks nog gebruik. Titia, bedankt voor alles! – Martijn