Psycholoog & relatietherapeut - Amsterdam-Oost drs.Titia Roovers

Ik ben opgeleid als psycholoog en trainer aan de UvA en heb het vak van therapeutisch begeleider onder andere geleerd bij Phoenix-opleidingen en Weisfelt en Partners. In 2004 begon ik STERK! Een praktijk voor psychologische coaching.

Ik besloot als jong meisje dat ‘sterk zijn’ de enige weg was. Het heeft me onder andere gebracht dat ik risico’s durf te nemen en grenzen opzoek. De continue lessen van het leven leren mij nu om mijn moed in te zetten om zacht te blijven naar mijzelf en anderen als ik mij kwetsbaar voel. Zo ontstaat werkelijke stevigheid en veerkracht om het leven voluit te leven.

Naast de dagelijkse leiding van de praktijk heb ik mij toegelegd op het begeleiden van zowel individuen als stellen die de wens hebben om te voluit en vanuit liefdesenergie te leven. Om effectief, intuïtief en intiem met anderen te kunnen zijn is het belangrijk om te verbinden met zowel je masculine als feminiene kwaliteiten. Over het programma voor dertigers lees je hier meer.

Werkwijze

Je vindt bij mij een plek waar je nieuwe ervaringen opdoet en dat kan spannend zijn. Ik zie het als mijn taak om veiligheid te bieden door een super oprechte en eerlijke relatie met je aan te gaan. Omdat ik nuchter en pragmatisch ben kunnen we bewegen naar het onbekende en ontastbare deel van het bestaan. Met humor en lichtheid kan lucht en ruimte komen om de diepte en de zwaarte toe te laten. Mijn analyses zijn scherp, mijn ogen en knuffels zijn zacht. Dit levert bijzondere ontmoetingen op!

EMDR, een bewezen techniek om schokkende ervaringen of trauma te verwerken

Schokkende gebeurtenissen overkomen ons allemaal. Hoe je een gebeurtenis ervaart en of het een trauma genoemd kan worden hangt af van veel factoren zoals omstandigheden en steun na het voorval of overtuigingen die ontstaan na een vervelende gebeurtenis. Het komt voor dat een gebeurtenis meer impact op je leven heeft dan je eerder dacht of zou willen. EMDR kan zeer effectief zijn als herinneringen aan schokkende ervaringen je kwaliteit van leven ongunstig beïnvloeden. EMDR is effectief gebleken bij posttraumatische stressstoornissen (PTSS), maar ook bij andere klachten zoals een negatief zelfbeeld, burn-out, spanningen of faalangst. EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) kan in veel gevallen de rauwe randjes van een nare herinnering of ervaring af halen waardoor ze minder invloed hebben op je dagelijks leven.

Recensies

"Ik ben bij Titia terecht gekomen omdat ik tegen een aantal gebeurtenissen in mijn leven aanliep die niet verwerkt waren. Het niet verwerken leidde er toe dat ik een negatief zelfbeeld ontwikkeld heb. Daardoor hadden die gebeurtenissen nog steeds een impact op mijn gedachten, gevoel en daardoor op mijn leven. Met behulp van een aantal EMDR sessies heb ik die gebeurtenissen en het gevoel dat ik daarbij had beter kunnen doorgronden en accepteren. Het fijne van de EMDR sessies is dat ik in een veilige omgeving en met behulp van Titia die situaties stap voor stap heb kunnen zien en iedere keer het vervelende gevoel stukje bij beetje heb kunnen accepteren, totdat ik er met liefde naar kon kijken en dan met name liefde voor mijzelf en de manier waarop ik die situaties toen had aangepakt." Joey

"Ik heb ons traject erg fijn gevonden en met name je eerlijkheid en scherpe blik ben ik enorm gaan waarderen. Ik vond het soms vreselijk dat jij me dwong eerlijk te zijn, maar ik heb er uiteindelijk veel aan gehad." Lisa

Vraagstukken

  • Afscheid nemen van het ‘oude’ om volgende stappen te zetten (rouw over liefde, werk of andere verbroken verbindingen)
  • Met meer vuur en energie leven (krachtige presentatie, liefde en seksualiteit)
  • Minder afhankelijk zijn van het oordeel van de ander en echtheid in communicatie (zelfvertrouwen en autonomie)
  • Veerkrachtig herstellen na tegenslagen en werken in prestatiecultuur (stressmanagement, overspannenheid en burn-out)
  • Overmatige controle loslaten en wel regie houden om het eigen leven vorm en betekenis te geven  (levenskunst)

Ik nodig je uit om eens kennis te komen maken als jij bereid bent om zowel jouw kracht naar buiten te brengen als ook de schaduwkant in jou te omarmen.

 

Lees de ervaringen van eerdere opdrachtgevers / clienten?

Geregistreerd Psycho Sociaal Therapeut NVPA

Het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen draagt zorg voor de professionele deskundigheid van zijn leden. Onder andere door verplichte bijscholing en intervisie.
Meer over NVPA

Recensie EMDR

"Titia heeft bij bij de techniek van EMDR toegepast. Het teruggaan van heden naar verleden door korte aanraking en benoemen van gevoel gaf mij letterlijk heel veel emotie. Uiteindelijk leek het mij te bevrijden en gaf het mij letterlijk lucht. Energie nam toe en ik voelde mij sterk.

Hoe de werking ervan doorwerkt is groot en sterk.

Een absolute aanbeveling voor iemand die vastzit in patronen en gevoelens."

Irma van Harten

"Als ik voor mezelf kies vinden anderen me echt niet ineens minder leuk of ongeïnteresseerd. Dan word ik echt niet ineens ontslagen. De wereld stort niet in elkaar. Als ik dit meer durf te accepteren, vind ik rust en vertrouwen. En voorkom ik de paniek en druk die onzekerheid veroorzaken in mijn werk en relaties. 

De EMDR voelde goed maar gek. Het leek of ik groter werd en anders naar de gebeurtenis kon kijken. Alsof ik het logisch kon bekijken in plaats van zo diep in een gebeurtenis blijven hangen."

Anne

Titia Roovers

drs. Titia Roovers
Psycholoog & relatietherapeut

NVPA lid
Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen welk programma en welke coach het beste bij je past.