Psycholoog & (relatie)coach - Amsterdam-Oost drs.Titia Roovers

Ik ben opgeleid als psycholoog en trainer aan de UvA en heb het vak van therapeutisch begeleider onder andere geleerd bij Phoenix-opleidingen en Weisfelt en Partners. In 2004 begon ik STERK! Een praktijk voor psychologische coaching.

Ik besloot als jong meisje dat ‘sterk zijn’ de enige weg was. Het heeft me onder andere gebracht dat ik risico’s durf te nemen en grenzen opzoek. De continue lessen van het leven leren mij nu om mijn moed in te zetten om zacht te blijven naar mijzelf en anderen als ik mij kwetsbaar voel. Zo ontstaat werkelijke stevigheid en veerkracht om het leven voluit te leven.

Naast de dagelijkse leiding van de praktijk heb ik mij toegelegd op het begeleiden van zowel mannen als vrouwen die dezelfde wens hebben om te verbinden met zowel hun masculine als feminiene kwaliteiten. Over het programma voor dertigers lees je hier meer.

Werkwijze

Je vindt bij mij een plek waar je nieuwe ervaringen opdoet en dat kan spannend zijn. Ik zie het als mijn taak om veiligheid te bieden door een super oprechte en eerlijke relatie met je aan te gaan. Omdat ik nuchter en pragmatisch ben kunnen we bewegen naar het onbekende en ontastbare deel van het bestaan. Met humor en lichtheid kan lucht en ruimte komen om de diepte en de zwaarte toe te laten. Mijn analyses zijn scherp, mijn ogen en knuffels zijn zacht. Dit levert bijzondere ontmoetingen op!

EMDR, een bewezen techniek om schokkende ervaringen of trauma te verwerken

Traumatische gebeurtenissen overkomen ons allemaal. Hoe je een gebeurtenis ervaart en of het een trauma genoemd kan worden hangt af van veel factoren zoals omstandigheden en steun na het voorval of overtuigingen die ontstaan na een vervelende gebeurtenis. Het komt voor dat een gebeurtenis meer impact op je leven heeft dan je eerder dacht of zou willen. EMDR kan zeer effectief zijn als herinneringen aan schokkende ervaringen je kwaliteit van leven ongunstig beïnvloeden. EMDR is effectief gebleken bij posttraumatische stressstoornissen (PTSS), maar ook bij andere klachten zoals een negatief zelfbeeld, burn-out, spanningen of faalangst. EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) kan in veel gevallen de rauwe randjes van een nare herinnering of ervaring af halen waardoor ze minder invloed hebben op je dagelijks leven.

Recensies

"Ik kwam bij Titia met de vraag om te leren mijn grenzen duidelijker te voelen en duidelijker ook te kunnen stellen in mijn werk en privéleven. Regelmatig werden deze grenzen overschreden waar ik veel stress van had of gefrustreerd door voelde, maar niet wist hoe ik hiermee om kon gaan. Ik heb mezelf beter leren kennen, ik weet nu ook veel duidelijker' wat voor mij grenzen zijn en waarom ik anderen over mijn grenzen laat gaan en welke vervelende gevoelens dit gedrag in stand houden.

Ik heb geleerd rustiger, met meer vertrouwen naar vervelende situaties te kijken, zonder dat het direct opgelost hoeft te worden. Ik voel veel duidelijker intuïtief wat ik wil in het leven en welke waarden bij mij horen en durf hier ook meer naar te handelen. Dit betekent regelmatig mezelf kwetsbaarder opstellen en ik heb geleerd dat het 'leuk en spannend' is om hiermee te oefenen. Wat ik heel erg heb gewaardeerd tijdens de sessies is de combinatie van het coachende (praktische handvatten) alsook het psychologische (waarbij situaties werden uitgeplozen om meer inzicht te krijgen in de onderliggende mechanismen waarom situaties in stand worden gehouden). Dank! Groet Monique"

"Ik heb ons traject erg fijn gevonden en met name je eerlijkheid en scherpe blik ben ik enorm gaan waarderen. Ik vond het soms vreselijk dat jij me dwong eerlijk te zijn, maar ik heb er uiteindelijk veel aan gehad." Lisa

Vraagstukken

  • Afscheid nemen van het ‘oude’ om volgende stappen te zetten (rouw over liefde, werk of andere verbroken verbindingen)
  • Met meer vuur en energie leven (krachtige presentatie, liefde en seksualiteit)
  • Minder afhankelijk zijn van het oordeel van de ander en echtheid in communicatie (zelfvertrouwen en autonomie)
  • Veerkrachtig herstellen na tegenslagen en werken in prestatiecultuur (stressmanagement, overspannenheid en burn-out)
  • Overmatige controle loslaten en wel regie houden om het eigen leven vorm en betekenis te geven  (levenskunst)

Ik nodig je uit om eens kennis te komen maken als jij bereid bent om zowel jouw kracht naar buiten te brengen als ook de schaduwkant in jou te omarmen.

 

Lees de ervaringen van eerdere opdrachtgevers / clienten?

Geregistreerd Psycho Sociaal Therapeut NVPA

Het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen draagt zorg voor de professionele deskundigheid van zijn leden. Onder andere door verplichte bijscholing en intervisie.
Meer over NVPA

Recensie EMDR

"Titia heeft bij bij de techniek van EMDR toegepast. Het teruggaan van heden naar verleden door korte aanraking en benoemen van gevoel gaf mij letterlijk heel veel emotie. Uiteindelijk leek het mij te bevrijden en gaf het mij letterlijk lucht. Energie nam toe en ik voelde mij sterk.

Hoe de werking ervan doorwerkt is groot en sterk.

Een absolute aanbeveling voor iemand die vastzit in patronen en gevoelens."

Irma van Harten

"Als ik voor mezelf kies vinden anderen me echt niet ineens minder leuk of ongeïnteresseerd. Dan word ik echt niet ineens ontslagen. De wereld stort niet in elkaar. Als ik dit meer durf te accepteren, vind ik rust en vertrouwen. En voorkom ik de paniek en druk die onzekerheid veroorzaken in mijn werk en relaties. 

De EMDR voelde goed maar gek. Het leek of ik groter werd en anders naar de gebeurtenis kon kijken. Alsof ik het logisch kon bekijken in plaats van zo diep in een gebeurtenis blijven hangen."

Anne

Titia Roovers

drs. Titia Roovers
Psycholoog & (relatie)coach

NVPA lid
Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen welk programma en welke coach het beste bij je past.