Relatietherapie Bussum

In je relaties ontmoet je jezelf. Dat klinkt mooi, maar soms voelt dat anders. Soms doen relaties pijn of voeden ze innerlijke onrust. Met relatietherapie leer je met nieuwe ogen te kijken naar elkaar en jezelf.

Sterk! Relatietherapie Bussum

Soms doen relaties pijn of voeden ze innerlijke onrust. Met relatietherapie leer je met nieuwe ogen te kijken naar elkaar en jezelf. Je onderzoekt waar de werkelijke pijn zit, welke patronen je meeneemt in je relatie(s) en hoe je de verbinding verdiept. Of als dat het beste is: hoe je respectvol afscheid neemt. Ook als je geen partner hebt en naar jouw patronen in (liefdes)relaties wilt kijken ben je welkom!

Uitstekende resultaten met de Sterk methode om je relatie te versterken!

Soms adviseren wij om naast de gezamenlijke sessies ieder apart in enkele gesprekken (met een collega coach) eigen thema’s uit te werken. Dit brengt de gezamenlijke gesprekken in een versnelling!

Relatie-vraagstukken zoals:

  • We maken ruzie over dezelfde thema’s die blijven terugkeren
  • De verbinding en de intimiteit is al een tijdje ver te zoeken
  • Hoe gaan we verder als het vertrouwen is geschaad
  • Ik wil vaardigheden leren om beter te communiceren en meer verbinding te ervaren
  • Onze liefde heeft 2 gezinnen samengebracht en dat wringt af en toe
  • We willen blijven leren op het gebied van intimiteit en seksualiteit.
  • Misschien gaan we scheiden en dit willen we bewust en respectvol doen

“Blijven werken aan een stevig fundament in je relatie zorgt dat deze tegen een stootje kan en vrijheid en verbinding samen kunnen gaan.”

Je bent al jaren bij elkaar en hebt samen een leven opgebouwd. Jullie hebben ontelbare ervaringen gedeeld, reizen gemaakt, van een huis een thuis gemaakt, vaak ook met kinderen. Een relatie kan je eigen leven verrijken. Maar naast liefde voor elkaar kom je ook botsende verwachtingen tegen en patronen waarin je samen verstrikt raakt. Hoe spelen thema's als vrijheid en verbinding in jouw relatie? 

Verbinding
Verbinding maken met anderen doe je al van jongs af aan. Er is natuurlijk de eerste gehechtheid aan je ouders. En je gaat verbindingen aan met vriendjes, leraren en later je collega’s en liefdespartner. Iedereen heeft behoefte aan verbinding, maar tevens is verbinding met anderen onlosmakelijk verbonden met (innerlijke) conflicten. Ieder mens bouwt patronen op die hij of zij steeds weer terug ziet komen als het gaat om het aangaan van (nieuwe) relaties. Het maakt vrij om de verhalen die je maakte over relaties te kennen. Zodat je steeds opnieuw en in elke relatie kunt kiezen voor wat jij belangrijk vindt.

Balans
Een goede relatie is over het algemeen in balans. Maar wat doe je als één van de voor jou belangrijke pijlers wankelt? Wanneer je merkt dat bepaalde patronen en ruzies steeds opnieuw de kop opsteken. Het vertrouwen geschaad is door een van de partners. Of dat er geen behoefte meer is aan intimiteit. Je probeert er samen uit te komen, maar jullie verzanden vaak in dezelfde gesprekken of verwijten.

Elke relatie vraagt onderhoud
Als jullie merken dat je elkaar niet meer kunt bereiken en je praten of intimiteit vermijdt is het aan te raden in gesprek te gaan met een relatietherapeut. Ook als je samen overtuigd bent van de liefde voor elkaar en je realiseert dat liefde onderhoud vergt kan relatietherapie verdieping en inspiratie brengen. En natuurlijk ben je ook zonder partner welkom bij onze coaches om naar jouw patronen in (liefdes)relaties te kijken!

Ieder die verlangt naar verdieping en verbinding in zijn of haar relaties is welkom bij ons om te leren over zichzelf in contact met een ander. Ook de relatie met een partner of collega op je werk kan onder druk staan, of met een familielid of vriend.

Je kunt samen komen en samen aan je relatie werken. Je kunt ook alleen komen en eenzijdig aan de relatie werken. Investeren in elkaar en in je relatie kan op elk moment en er hoeft dus niet altijd een ‘probleem’ te zijn. Onze psychologische coaching helpt je van een goede naar een geweldige relatie. We onderzoeken samen jullie vraag en formuleren heldere doelen waar we naartoe werken.

Dus wat je relatievraagstuk ook is, bij Sterk! kun je terecht. Zoals:

-        Ontdekken van patronen bij terugkerende ruzies
-        Hoe maken we beter verbinding met elkaar?
-        Hoe gaan we verder na een geschaad vertrouwen?
-        Ik wil beter leren communiceren en omgaan met conflicten
-        Hoe brengen we 2 gezinnen bij elkaar
-        Hoe houden we onze relatie uitdagend

Tijdens een intakegesprek bespreken we jullie wensen en doelen en onderzoeken we wat de werkelijke vraag is. Hieruit bepalen we hoe lang het traject duurt en wat het aantal benodigde sessies zal zijn. Bij Sterk! zijn we helder en no-nonsense. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent. De coaches luisteren naar je verhaal, zonder oordelen. Deze oprechte gesprekken helpen om jullie gevoelens en gedachten naar boven te laten komen.

De coaches houden je steeds een spiegel voor, zodat ze steeds verder tot de kern komen. Op deze wijze onderzoeken we onderlinge patronen en maken deze bespreekbaar. Samen zet je stappen naar jullie doel.

Het gebeurt wel eens dat het gezamenlijke proces vast lijkt te zitten. In dat geval adviseren wij om naast de gezamenlijke sessies ook ieder apart, een of twee gesprekken te doen. Dit als onderdeel van het gezamenlijke traject. Zo kun je ook werken aan eigen vraagstukken.

Welke belemmeringen staan een stap naar een gezamenlijke oplossing in de weg? Deze aparte sessies zorgen er vaak voor dat ook de gezamenlijke gesprekken in een versnelling komen.

Ieder traject is maatwerk en we zetten verschillende methoden en technieken in. Gemiddeld kunnen we in 5 sessies toewerken naar betere communicatie en meer begrip voor elkaar.

 

Na het uitgaan van een lange relatie wilde ik in mezelf duiken om te achterhalen waar het mis was gegaan en hoe ik me meer door mijn emoties kon laten leiden. Titia heeft mij geholpen om mijn perceptie van wat ‘zwak’ was om te zetten in ‘kwetsbaar’ en me leren inzien hoe ik in elkaar zit en in welke patronen ik soms verweven blijf (bijv. altijd zelf problemen oplossen, geen ruimte voor kwetsbaarheid als het slecht gaat met een ander etc.). In het proces vond ik het belangrijk om vooruit te blijven kijken en niet teveel bij het verleden stil te staan. Daar maakt Titia handig gebruik van door praktische oefeningen, opdrachten en tips die me uit mijn comfort zone haalden. Ik heb geleerd dat emoties en gevoelens een belangrijk onderdeel zijn van wie wij zijn, durf deze meer en sneller te uiten en voel me meer ‘mens’. Vanuit mijn omgeving heb ik veel positieve reacties ontvangen en word ik omschreven als een emotioneel volwassener persoon. Dank Titia!

Sophie, 26 jaar Consultant

Wij weten als geen ander dat er bij het aangaan van relaties essentiële vraagstukken spelen. Je houdt ontzettend van iemand en bent bang deze persoon kwijt te raken. Soms zijn er kinderen in het spel, waardoor de belangen anders liggen. Of mensen komen door hun patronen niet verder in hun vriendschappen, werkrelaties of de liefde. Stuk voor stuk issues waarbij een externe coach een verschil kan maken om beweging te creëren. 

Sterk! werkt in een team van 8 coaches/psychologen. Door jarenlange ervaring voelen ze situaties en mensen goed aan. Onze psychologische coaches zijn experts op het gebied van ‘verbinding maken’, met jezelf, een ander en de wereld om je heen. De relatietherapie in Bussum voor stellen wordt gedaan door Titia Roovers.   

Sterk! helpt je:

Met Liefde
Met Lef
Met Meesterschap

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen jouw/jullie doelen en hoe het traject het beste aansluit bij de situatie en vraag.

Titia Roovers - Relatietherapeut