Levenskunst coaching in Amsterdam

Routine en drukte maken het soms moeilijk om stil te staan bij de effectiviteit van je dagelijks handelen. Toch is regelmatige reflectie noodzakelijk om optimaal te functioneren en voluit te leven. Met levenskunstcoaching néém je de nodige tijd om bewustzijn te vergroten. Met een objectieve, professionele sparring partner naast je leer je hoe blokkades niet langer in de weg hoeven staan in de liefde en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Voorbeelden van vragen levenskunst coaching:

  • “Ik wil authentiek zijn en me niet langer vergelijken met anderen.”
  • “Hoe bundel ik mijn krachten en leer ik vertrouwen in mijn eigen kunnen?”
  • “Ik kan moeilijk loslaten en vecht tegen gevoelens die ik als lastig ervaar.”
  • “Ik leg de lat hoog en doe dan veel half en zie niet waar ik wel in slaag en heb het gevoel dat ik faal.”
  • “Wat wil ik nou echt? Loopt mijn relatie nog goed genoeg? Ik twijfel aan veel en kom niet verder.”

Levenskunst draait om de vraag hoe je het eigen leven bewust vormgeeft zodat het voor jou ‘een goed leven’ is. Dit wil niet zeggen dat we het leven precies zo kunnen sturen zoals wij dat willen. Het leven gaat gepaard met verlies, ongemak en tegenslagen. Juist de maakbaarheidsgedachte maakt vaak ongelukkig. De uitdaging is daar goed mee om te gaan en je steeds te willen ontwikkelen en te groeien als mens door helder te krijgen wat ‘goed leven’ is voor jou. Levenskunst gaat om het vergroten van je vrijheid, en dan vooral de innerlijke vrijheid zodat je ongeacht je omstandigheden weet wie je bent en waar je voor staat. Werken aan je welbevinden is een manier van leven, een levenshouding. We begeleiden je graag in hoe je dit voor jezelf vormgeeft!

 

Het begrip levenskunst komt uit de filosofie en krijgt steeds meer plek in de psychologie. Bij Sterk! werken we niet alleen klachtgericht maar richten we ons ook op de positieve psychologie van het vergroten van je welbevinden. Het gaat volgens ons niet alleen om het verhelpen van pijn maar om het ontwikkelen van vaardigheden die levensvreugde vergroten. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  • veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen
  • aandacht voor zelfzorg en vitaliteit
  • eigen waarden, kracht en hulpbronnen kennen
  • vriendschappen en relaties verdiepen
  • zingevingsvraagstukken 

Samen met jouw coach onderzoek je de vragen die spelen voor jou. We helpen je te verhelderen wat je wilt en waarom je niet doet wat je wilt of soms juist doet wat je niet wilt. Met praktische oefeningen en concrete acties tussen de sessies door oefen je met vaardigheden. Zoals compassie, reflecteren op jezelf en innerlijke processen, contact maken met je intuïtie en je gevoel en liefdevol en voluit vanuit eigen kracht en verlangens contact met anderen aangaan.

De methoden en technieken die de coaches gebruiken zijn oplossingsgericht en hebben het doel om in zo kort mogelijke tijd inzicht, verandering en vrijheid te bereiken.

Titia heeft mij de kunst geleerd van het voeren van open en eerlijke gesprekken.

In de eerste instantie heeft zij mij geholpen meer inzicht in mezelf te krijgen door mijn ingesleten gedrag te reflecteren op mijn ware gevoelens. En toen ik een échte verbinding had gevonden tussen mijn hoofd en mijn hart, was ik vervolgens in staat om meer mooie en oprechte gesprekken met anderen te hebben.

Als je ervoor open staat om als persoon te groeien, dan kan ik je een traject bij Sterk! heel warm aanbevelen.

Anna Trisia

Bij Sterk! weten wij dat willen wat je doet en doen wat je wil niet altijd even vanzelfsprekend is. Zingevingsvraagstukken, vragen over het waarom, over jouw waarden en identiteit vinden wij belangrijke vragen. Betekenis willen geven aan je leven is een mooi en belangrijk streven. We bieden je een veilige plek om ruimte te maken voor deze grote vragen en staan naast je om door de mist stap voor stap jouw eigen weg te vinden. We leren je methoden die je steeds opnieuw helpen om vertrouwen te houden in jouw pad waardoor je blijvend kunt werken aan jouw levenskunst.  

Tijdens een intakegesprek bespreken we je wensen en doelen. Hieruit bepalen we wat het aantal benodigde sessies zal zijn. Denk aan gemiddeld 5 tot 7 sessies. En je bent welkom om daarna terug te komen om weer eens ‘in te checken’. Bij Sterk! zijn we helder en no-nonsense. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent. 

Sterk! handelt uit liefde, moed en meesterschap

Levenskunst is bewust werken aan, en beleven van, de eenwording van jezelf.
Met je leven en de wereld om je heen. 

Onze psychologische coaches

drs. Jolanda van der Pol
psycholoog & coach

drs. Intse Hamstra
psycholoog & coach

drs. Tessa Harts
psycholoog & coach

Esther van der Zweep
psycholoog & coach

MSc. Marieke Schipper
psycholoog & coach

 Iris Droste
ACT-coach

Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen jouw vraag en stellen we doelen. Alleen als het klikt gaan we door!