Relatietherapie Amsterdam

In je relaties ontmoet je jezelf. Dat klinkt mooi, maar soms voelt dat anders. Soms doen relaties pijn of voeden ze innerlijke onrust. Met relatietherapie leer je met nieuwe ogen te kijken naar elkaar en jezelf.

Sterk! Relatietherapie Amsterdam

Soms doen relaties pijn of voeden ze innerlijke onrust. Met relatietherapie leer je met nieuwe ogen te kijken naar elkaar en jezelf. Je onderzoekt waar de werkelijke pijn zit, welke patronen je meeneemt in je relatie(s) en hoe je de verbinding verbeterd. Of als dat het beste is: hoe je respectvol afscheid neemt. Ook als je geen partner hebt en naar jouw patronen in (liefdes)relaties wilt kijken ben je welkom!

Uitstekende resultaten met de Sterk methode om je relatie te versterken!

Soms adviseren wij om naast de gezamenlijke sessies ieder apart in enkele gesprekken (met een collega coach) eigen thema’s uit te werken. Dit brengt de gezamenlijke gesprekken in een versnelling!

Relatie-vraagstukken zoals:

  • We maken ruzie over dezelfde thema’s die blijven terugkeren
  • De verbinding en de intimiteit is al een tijdje ver te zoeken
  • Hoe gaan we verder als het vertrouwen is geschaad
  • Ik wil vaardigheden leren om beter te communiceren en meer verbinding te ervaren
  • Onze liefde heeft 2 gezinnen samengebracht en dat wringt af en toe
  • We willen blijven leren op het gebied van intimiteit en seksualiteit.
  • Misschien gaan we scheiden en dit willen we bewust en respectvol doen

“Blijven werken aan een stevig fundament in je relatie zorgt dat deze tegen een stootje kan en vrijheid en verbinding samen kunnen gaan.”

Je bent al jaren bij elkaar en hebt samen een leven opgebouwd. Jullie hebben ontelbare ervaringen gedeeld, reizen gemaakt, van een huis een thuis gemaakt, vaak ook met kinderen. Een relatie kan je eigen leven verrijken. Maar naast liefde voor elkaar kom je ook botsende verwachtingen tegen en patronen waarin je samen verstrikt raakt. Hoe spelen thema's als vrijheid en verbinding in jouw relatie(s)? 

Verbinding
Verbinding maken met anderen doe je al van jongs af aan. Er is natuurlijk de eerste gehechtheid aan je ouders. En je gaat verbindingen aan met vriendjes, leraren en later je collega’s en liefdespartner. Iedereen heeft behoefte aan verbinding, maar tevens is verbinding met anderen onlosmakelijk verbonden met (innerlijke) conflicten. Ieder mens bouwt patronen op die hij of zij steeds weer terug ziet komen als het gaat om het aangaan van (nieuwe) relaties. Het maakt vrij om de verhalen die je maakte over relaties te kennen. Zodat je steeds opnieuw en in elke relatie kunt kiezen voor wat jij belangrijk vindt.

Balans
Een goede relatie is over het algemeen in balans. Maar wat doe je als één van de voor jou belangrijke pijlers wankelt? Wanneer je merkt dat bepaalde patronen en ruzies steeds opnieuw de kop opsteken. Het vertrouwen geschaad is door een van de partners. Of dat er geen behoefte meer is aan intimiteit. Je probeert er samen uit te komen, maar jullie verzanden vaak in dezelfde gesprekken of verwijten.

Elke relatie vraagt onderhoud
Als jullie merken dat je elkaar niet meer kunt bereiken en je praten of intimiteit vermijdt is het aan te raden in gesprek te gaan met een relatietherapeut. Ook als je samen overtuigd bent van de liefde voor elkaar en je realiseert dat liefde onderhoud vergt kan relatietherapie verdieping en inspiratie brengen. En natuurlijk ben je ook zonder partner welkom bij onze coaches om naar jouw patronen in (liefdes)relaties te kijken!

Wil je aan je relatie werken? In een oriënterend gesprek bespreken we de mogelijkheden. Daarna beginnen wij met gezamenlijke sessies in de praktijk in Amsterdam. Je ontmoet in onze begeleiding een neutrale blik, vrij van oordeel maar met compassie en aandacht voor beide perspectieven. Naast inzicht in eigen gevoelens en gedachten leren jullie hoe je elkaar beïnvloedt in gedrag. Praktische oefeningen en handvatten in communicatie maken dat jullie zelf blijvend kunnen investeren in elkaar.

De coaches houden je steeds een spiegel voor, zodat ze steeds verder tot de kern komen. Op deze wijze onderzoeken we onderlinge patronen en maken deze bespreekbaar. Samen zet je stappen naar jullie doel. 

Soms stagneert het proces en is er individueel wat nodig. In dat geval adviseren wij om naast de gezamenlijke sessies ook ieder apart, een of twee gesprekken te doen. Dit als onderdeel van het gezamenlijke traject. Zo kun je ook werken aan eigen thema’s. Welke belemmeringen staan een stap naar een gezamenlijke oplossing in de weg? Deze aparte sessies zorgen er vaak voor dat ook de gezamenlijke gesprekken in een versnelling komen.

We leveren maatwerk om een uitweg te vinden in jullie situatie. Gemiddeld kunnen we in 5 sessies toewerken naar betere communicatie en meer begrip voor elkaar.

Titia had binnen een half uur praten met mij de kern te pakken van mijn vraag/probleem, terwijl ik zelf het gevoel had dat ik 'vastzat'. Ik kampte met onzekerheid, een gevoel dat ik helemaal niet ken, en wilde daar van af. Ze heeft op een doortastende en liefdevolle manier duidelijk gemaakt dat die onzekerheid helemaal niet weg hoeft, maar dat we het gaan onderzoeken en dat ik het meer toe mag laten. Dat lukt me nu steeds beter, en daar word ik heel rustig van. Titia is een slimme no-nonsensevrouw die veel warmte uitstraalt en de confrontatie niet schuwt, waardoor ik echt stappen verder kom en weet wat me te doen staat.

Jantine van Netten

Wij weten als geen ander dat er bij cliënten essentiële vraagstukken spelen. Ze houden ontzettend van iemand en zijn bang deze persoon kwijt te raken. Soms zijn er kinderen in het spel, waardoor de belangen anders liggen. Of mensen komen door hun patronen niet verder in hun leven of de liefde. Stuk voor stuk issues waarbij een externe coach een verschil kan maken of helpende hand kan bieden.

Sterk! werkt in een team van 8 coaches. Door onze jarenlange ervaring voelen ze situaties en mensen goed aan. Onze psychologische coaches zijn experts op het gebied van ‘verbinding maken’.

Tijdens een intakegesprek bespreken we jullie wensen en doelen. Hieruit bepalen we hoe lang het traject duurt en wat het aantal benodigde sessies zal zijn. Bij Sterk! zijn we helder en no-nonsense. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent. 

Iedereen kan baat hebben bij de gesprekken met onze psychologische coaches. We stellen samen heldere doelen waar we naartoe werken

Dus wat je vraagstuk ook is, bij Sterk! kun je terecht.

O.a voor: 

-        Coaching bij terugkerende ruzies
-        Hoe maken we beter verbinding met elkaar?
-        Hoe gaan we verder na een geschaad vertrouwen?
-        Ik wil beter leren communiceren en verbinden
-        Hoe brengen we 2 gezinnen bij elkaar?
-        Hoe houden we onze relatie uitdagend

Sterk! helpt je:

Met Liefde
Met Lef
Met Meesterschap

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen welk programma en welke coach het beste bij je past.

Jolanda van der Pol - Relatietherapeut