Momenteel geven wij geen relatietherapie

Sterk! Relatietherapie Amsterdam

Gedrag, hoe disfunctioneel ook, heeft ooit een functie gehad. In een aantal (2 tot 3 gesprekken van een uur) met een eigen individuele coach krijg je inzicht in hoe jij jouw verdedigingsmechanismen ontwierp. Je leert hoe je verantwoordelijkheid neemt voor eigen verlangens, emoties en pijn. Zodra je weet wat jouw eigen beweging is als het spannend wordt en je jezelf kunt tonen naar jouw partner in kwetsbaarheid en eigen kracht, komt er ruimte en kunnen jullie samen weer ademhalen. De relatietherapie duurt gemiddeld 5 tot 8 gesprekken van anderhalf uur met jullie samen.

Uitstekende resultaten met de Sterk methode om je relatie te versterken!

  • Is je wens om bij elkaar te blijven reden genoeg om te investeren in elkaar en jezelf?
  • Zijn er steeds terugkerende ruzies die over eenzelfde onderliggend thema gaan?
  • Wil je vaardigheden leren die helpen in de communicatie en in het omgaan met emoties?
  • Geloof je net als wij dat we allemaal zowel dader als slachtoffer zijn en dat het ieders taak is verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen aandeel in een relatie?
  • Weet je niet of je het gaat redden samen en wil je herontdekken wat er was en als zonder elkaar verder gaan de uitkomst is, bewust afscheid nemen zodat eer wordt gedaan aan wat er ooit was?

Momenteel geven wij geen relatietherapie

Relatie-vraagstukken zoals:

  • Er zijn kinderen uit een vorige relatie en dat is moeilijk!
  • De verbinding is al een tijdje zoek en de spanning ook..
  • Duurt eerlijkheid nu wel of niet het langst?
  • Seks en intimiteit; we willen ons blijven ontwikkelen.
  • Misschien gaan we scheiden, hoe kunnen we uit het gevecht blijven?

Samen met jullie onderzoeken we wat er nu werkelijk speelt. Hoe en wanneer raken jullie geïrriteerd en welke waarde of welke angst wordt er dan bij jou geraakt? Het onderwerp van het conflict kan iets kleins of onnozels zijn, de onderliggende thema’s zijn wel interessant. We onderzoeken de trigger van onzekerheid, jaloezie of boosheid en samen ontdekken jullie welke patronen jullie hebben ontwikkeld met elkaar in de relatie.

Het begeleidingstraject:

In de relatietherapie oefenen jullie om elkaar de veiligheid en steun te bieden om deze krachtige kwetsbaarheid te kunnen blijven herkennen in de ander. Vrouwen en mannen hebben ieder hun eigen manieren om kracht te tonen en dragen dus iets anders bij aan de relatie. Daarom kan het belangrijk zijn om een begeleider van hetzelfde geslacht te kiezen voor het individuele stuk. Titia Roovers begeleidt vrouwen naar hun ‘vrouwenkracht’ en Edward de Boer werkt met mannen(kracht).

De Sterk-methode is een effectieve manier om elkaar opnieuw te vinden en legt een goed fundament om verder te gaan. Onderkennen dat apart verder gaan de juiste weg is kan net zo goed een uitkomst zijn. Hoe dan ook is werken aan je relatie een investering in jezelf en de ander en zelfs de mogelijk volgende ander. Grote kans namelijk dat jouw patronen in een volgende relatie weer opduiken. Weten hoe jij liefhebt en liefde ontvangt brengt geluk in al je relaties, en allereerst die met jezelf!