Dertigers-dilemma's

Wil je liever vrij dan perfect zijn? En wil je voluit leven? Ontdek dan ons programma 'Dertigers-dilemma's'. We gaan samen aan de slag met oa coachgesprekken, e-coaching en meditaties,

Het dertigersdilemma

Het dertigersdilemma, een term waar je niet meer omheen kunt. Het wordt aangeduid als het moment waarop zo’n beetje alle bepalende keuzes in je leven samenkomen: relatie, werk en gezin. Vragen als:

 • Is dit de partner waar ik mee verder wil?
 • Ga ik voor mijn carrière of wil ik beginnen aan kinderen?
 • Wat vind ik echt belangrijk in het leven?
 • Hoe kan ik alles combineren?

Wij hebben een programma voor je ontwikkeld om je in deze tijd verder te helpen. 

Voor wie

 • Ben jij een gedreven dertiger* met idealen maar word je onrustig van de hoge lat van het 'maakbare leven'?
 • Je hebt veel bereikt met hard werken maar de volgende stap in je ontwikkeling vraagt mogelijk wat anders?
 • Is geven makkelijker dan ontvangen?
 • Levensbepalende keuzes schreeuwen om een beslissing maar stel jij deze stiekem nog wat uit in de hoop dat angst verdwijnt?
 • Is sterk zijn en het alleen doen makkelijker voor je dan kwetsbaarheid tonen en uitreiken naar een ander?

* Herken jij je hierin maar ben je geen dertiger? Iedereen tussen de 25 en 45 jaar oud is welkom in het programma.

 • Mara

  Review oud-deelneemster Mara

  'Ondanks dat je voor het programma een hele dag uit moet trekken voelt het helemaal niet vol en lang.

  Er wordt ruim de tijd genomen voor inloop, rustig acclimatiseren, wennen aan de ruimte en kennismaken met elkaar. Ikzelf zat midden in een burn out en voelde me daarin eenzaam, onzeker, onstabiel en had veel angsten voor de toekomst.

  De groep waarin in terecht kwam was zeer gevarieerd. Tot mijn grote verbazing kwam ik er langzaam achter dat ie-de-reen wel eens moeilijke momenten heeft. En dat het gevoel van eenzaamheid, onzekerheid en angst voor de toekomst daar onlosmakelijk mee verbonden is.

  Natuurlijk wist ik dat ik niet de enige was met een probleem. Maar het kwam nu op een veel dieper niveau bij me binnen dan ik had kunnen verwachten.

  Het bracht me steun, meer overzicht, relativering, kracht, trots en gedurende de dag kon ik oefenen met loslaten. Het heeft me zo veel rust gebracht!

  Doe jezelf dit cadeau!
  Liefs Mara'

Dertigersdilemma's zijn vragen die elke twintiger, dertiger of veertiger herkent. Je hoeft dan ook niet persé een dertiger te zijn om dit gevoel te ervaren of deze coaching te volgen. Het gaat erom dat je in een specifieke levensfase worstelt met dilemma's waar je mee wilt om leren gaan zodat je een antwoord krijgt. De generatie dertigers is gewend aan vrijheid en de keuzemogelijkheden zijn groot. Daardoor is het verleidelijk om door te blijven zoeken tot je de best mogelijke optie gevonden hebt. Toch zijn er bepaalde keuzes die je niet altijd uit kunt stellen. We staan samen stil bij jouw waarden en verlangens en hoe patronen deze belemmeren om zich te manifesteren. De juiste baan, partner en leeftijd om een gezin te stichten, we kunnen het niet allemaal precies controleren. Met reflectie op jezelf kun jij wel meer aan het roer staan en jouw hele eigen levenskoers varen. 

Keuzestress en eenzaamheid
In deze tijd van ongekende mogelijkheden is de druk om het op eigen kracht te ‘maken’ hoog. We delen onze angsten en twijfel weinig met vrienden omdat we hem niet willen belasten of kwetsbaar willen overkomen. Deze druk van maakbaarheid en sterk blijven overkomen op anderen roept juist meer stress en eenzaamheid op dan nodig is. Juist in deze cruciale levensfase hebben we steun van vrienden nodig en dat vraagt om een aannemende beweging in plaats van alleen maar geven. We willen alles combineren, veel geven van jezelf, maar we laden te weinig op. En hoewel je veel aankan, is het soms gewoonweg niet langer bevredigend omdat werkelijke verbinding en verdieping mist. Deze gevoelens van gemis roepen stress en een burn-out of overspanning ligt dan snel op de loer.

Je kunt het coachingsprogramma van het dertigersdilemma volgen via individuele coaching bij één van de coaches van Sterk! Ook worden er op verschillende momenten in het jaar groepssessies georganiseerd waar je apart voor kunt inschrijven. Samen met mannen en vrouwen die allen in dezelfde levensfase zitten wissel je ervaringen uit. Deelnemers ervaren de herkenning bij elkaar als zeer waardevol. Let op de site en schrijf je in voor de nieuwsbrief voor data. 

Bij individuele coaching ga je heel gericht aan de slag met jouw persoonlijke vraagstukken. Samen met je coach ga je op zoek naar jouw patronen, verwachtingen en angsten. Aan de hand van gesprekken en oefeningen krijg je inzicht en eerlijke feedback. We gaan op zoek naar wat voor jou werkt. Zo kun je met zelfvertrouwen en een open hart de toekomst tegemoet. 

Titia had binnen een half uur praten met mij de kern te pakken van mijn vraag/probleem, terwijl ik zelf het gevoel had dat ik 'vastzat'. Ik kampte met onzekerheid, een gevoel dat ik helemaal niet ken, en wilde daar van af. Ze heeft op een doortastende en liefdevolle manier duidelijk gemaakt dat die onzekerheid helemaal niet weg hoeft, maar dat we het gaan onderzoeken en dat ik het meer toe mag laten. Dat lukt me nu steeds beter, en daar word ik heel rustig van. Titia is een slimme no-nonsensevrouw die veel warmte uitstraalt en de confrontatie niet schuwt, waardoor ik echt stappen verder kom en weet wat me te doen staat.

Jantine van Netten

Bij Sterk! kennen wij de vraagstukken die leven bij dertigers als geen ander. Dagelijks spreken we mensen zoals jij in onze praktijk. We bieden je een veilige ruimte om gevoelens en dilemma’s te onderzoeken zodat je ze niet langer hoeft weg te drukken. Contact maken en waarnemen om te zien wat er juist vaak niet gezegd wordt maakt dat we kunnen ontdekken wat je patronen zijn. We leren je methoden die jou helpen weer bij je gevoel en intuïtie te komen. 

Wij zien onszelf vooral als een begeleider die naast jou staat. Iedereen heeft in zijn leven met regelmaat nieuwe inzichten nodig om verder te komen. Net als bij je sport of op je werk geldt dit ook voor het ‘leven’.  Door nieuwe inzichten op te doen en deze te onderhouden vergroot je jouw veerkracht en sta je naar de toekomst toe steviger in je schoenen.  

Tijdens een intakegesprek bespreken we je wensen en doelen. Hieruit bepalen we hoe lang het traject duurt en wat het aantal benodigde sessie zal zijn. Bij Sterk! zijn we helder en no-nonsense. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent.. 

Sterk! handelt uit liefde, moed en meesterschap.

Levenskunst

Is een zorgzame en eigen levenshouding aannemen en zo leren omgaan met tegenslag en negatieve ervaringen. Dat afhankelijkheid en onzekerheid bij het leven mogen horen terwijl je stevig en vanuit contact met jezelf echte ontmoetingen met de ander aangaat. De moed bij elkaar rapen om controle los te laten en ervaren dat juist dan vrijheid en regie ontstaat. Meebewegen op de stroom, en ook wakker zijn, en geloven dat alles echt ook goed is (niet persé komt), ook het ongewenste. Ga er maar aan staan! En toch… het is een levenslange opdracht voor ieder die werkelijk het volle leven wil omarmen.

Deelnemers rapporteren deze resultaten:

 • Met daadkracht en lef doen wat je belangrijk vindt, met flair en ontspannen omdat je tegelijk het hart open houdt en in verbinding blijft!

 • Vertrouwen op je intuïtie en hoe je in verbinding met wat er Nu is kunt reageren of juist het proces kunt laten ontvouwen.

 • Meer zelfvertrouwen door een open en waarderende houding naar jezelf en door onzekerheid te accepteren. Door vanuit echtheid naar buiten te treden ontstaan mooie en intense contacten.

Er is niets mis met soms een beetje ongelukkig zijn. Het dwingende zoeken naar geluk levert juist vaak een intern gevecht op.

 • “Omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten van de groepsdagen was dit best spannend. De werkregels zijn duidelijk en we zijn klaar om te beginnen aan deze dag. Vooral de regel dat alles mag en niets moet, blijf dicht bij jezelf, die hielp mij. Ik vond het heel indrukwekkend om al na een paar verhalen te merken dat alle vrouwen eigen issues hebben, maar we toch allemaal gelijk zijn. We zijn namelijk allemaal ontzettend stoere en sterke vrouwen die soms worstelen met zichzelf. Door hiermee te beginnen ga je gelijk een drempel over. Je vertelt je persoonlijke verhaal aan een groep totaal onbekende vrouwen. Toch voelde dit heel bevrijdend en misschien zelfs als een soort van vertrouwd. Het klinkt misschien gek, maar door het luisteren naar de andere verhalen voelde ik me al minder alleen. Er zijn dus meer vrouwen die dingetjes hebben. De gemeenschappelijke factor van stoere vrouwen, maar wel hun eigen issues onder ogen willen zien en aanpakken geeft een goed gevoel.” Sanne.

 • Titia had binnen een half uur praten met mij de kern te pakken van mijn vraag/probleem, terwijl ik zelf het gevoel had dat ik 'vastzat'. Ik kampte met onzekerheid, een gevoel dat ik helemaal niet ken, en wilde daar van af. Ze heeft op een doortastende en liefdevolle manier duidelijk gemaakt dat die onzekerheid helemaal niet weg hoeft, maar dat we het gaan onderzoeken en dat ik het meer toe mag laten. Dat lukt me nu steeds beter, en daar word ik heel rustig van. Titia is een slimme no-nonsensevrouw die veel warmte uitstraalt en de confrontatie niet schuwt, waardoor ik echt stappen verder kom en weet wat me te doen staat. Jantine van Netten

 • Je hebt me aan het werk gezet, maar tijdens de sessies zag ik dat jij ook je best deed om te luisteren, te interpreteren en te reflecteren. Dat voelt goed om samen ergens aan te werken. Je hebt me verstopte gevoelens te voorschijn laten toveren en me handvatten gegeven hoe hier gehoor aan te geven. Het is nu aan mezelf om het proces dat we samen op gang hebben gebracht, uit te werken. Heel veel dank voor alle ruimte en aandacht die je me hebt gegeven.
  Oh en mijn moeder heeft al aangegeven je boek te willen lezen als ik het uit heb.

Wat leer je van het programma?

 • Hoe volgens jouw waarden te kiezen en handelen.

 • Hoe je jezelf saboteert en welke kracht en hulpbronnen je vergat.

 • Dat echtheid in contact relaties verdiept en verrijkt.

 • Dat jouw vuur brandt als je ook ruimte maakt om te spelen.

We gaan direct de diepte in en ik vraag jouw bereidheid om de warme confrontaties aan te gaan.

Dertigersdilemmas

– Dertigersdilemma coaching – wat krijg je?

 • Schermafbeelding 2020-04-02 om 22.02.44

  Coachgesprek

Na een eerste coachgesprek wordt zichtbaar wat je wilt doen en laten om jouw verlangens waar te maken. Ik geef je aanwijzingen hoe je dat kunt doen. Je start met een helder doelen- en actieplan op verschillende levensgebieden. Ik help je om het concreet, lichtvoetig en haalbaar te maken zodat je zin hebt om direct te beginnen!

 • Schermafbeelding 2020-04-02 om 22.02.44

  E-coaching

Je start direct na het eerste gesprek met E-coaching via online opdrachten. De opdrachten stellen je in staat om op een door jouw gekozen moment en plek van start te gaan met reflecteren op jezelf. Het proces gaat direct van start en het is een stevige voorbereiding op de live-sessies. Tussentijds rapporteer je jouw reflecties op het proces per mail.

 • Schermafbeelding 2020-04-02 om 22.02.44

  1-op-1 met Titia

Gedurende een hele ochtend werk je samen met mij, Titia aan oefeningen om inzicht te krijgen in jouw patronen. Tussen de sessies zitten steeds een aantal weken om opdrachten te doen en om jouw voornemens om te zetten in acties. In de daarop volgende weken komen we nog eens drie keer een uur samen.

 • Schermafbeelding 2020-04-02 om 22.02.44

  Audio geleide meditaties

Een aantal mp3 bestanden met geleide meditaties die je thuis kunt beluisteren om voor jezelf te blijven zorgen.

Dit is een programma voor moedige dertigers die kwetsbaar durven zijn.
Dertigers met een wens om het leven ten volle te leven en hun eigen kracht en ook de draken die bij hen horen te kennen. Om daarmee met hun kracht en leiderschap van betekenis te zijn voor anderen en hun omgeving.

Meer weten? Mail ons!

Titia Roovers

Titia Roovers

Jongvolwassenen vinden bij mij een plek waar ze nieuwe ervaringen opdoen en dat kan spannend zijn. Ik zie het als mijn taak om veiligheid te bieden door een super oprechte en eerlijke relatie met je aan te gaan. Omdat ik nuchter en pragmatisch ben kunnen we bewegen naar het onbekende en ontastbare deel van het bestaan. Met humor en lichtheid kan lucht en ruimte komen om de diepte en de zwaarte toe te laten. Mijn analyses zijn scherp, mijn ogen en knuffels zijn zacht. Dit levert bijzondere ontmoetingen op!