De zachte kracht van Sterke vrouwen
Sterk! Amsterdam

De Zachte Kracht van Sterke Vrouwen

Een programma voor bewuste vrouwen die liever vrij dan perfect willen zijn

Ben jij een gedreven dertiger* met idealen maar word je onrustig van de hoge lat van het 'maakbare leven'?

Je hebt veel bereikt met hard werken maar de volgende stap in je ontwikkeling vraagt mogelijk wat anders?

Is geven gemakkelijker dan ontvangen?

Levensbepalende keuzes schreeuwen om een beslissing maar stel jij deze stiekem nog wat uit in de hoop dat angst verdwijnt?

Is sterk zijn en het alleen doen makkelijker voor je dan kwetsbaarheid tonen en uitreiken naar een ander?

* Herken jij je hierin maar ben je geen dertiger? Alle vrouwen tussen de 25 en 45 jaar oud zijn welkom in het programma.

psycholoog-coach-amsterdam-titia-roovers-profiel

Titia Roovers

Vrouwen vinden bij mij een plek waar ze nieuwe ervaringen opdoen en dat kan spannend zijn. Ik zie het als mijn taak om veiligheid te bieden door een super oprechte en eerlijke relatie met je aan te gaan. Omdat ik nuchter en pragmatisch ben kunnen we bewegen naar het onbekende en ontastbare deel van het bestaan. Met humor en lichtheid kan lucht en ruimte komen om de diepte en de zwaarte toe te laten. Mijn analyses zijn scherp, mijn ogen en knuffels zijn zacht. Dit levert bijzondere ontmoetingen op!

Review voormalig deelneemster Mara

'Ondanks dat je voor de groepstherapie van Titia een hele dag uit moet trekken voelt het helemaal niet vol en lang. Er wordt ruim de tijd genomen voor inloop, rustig acclimatiseren, wennen aan de ruimte en kennismaken met elkaar. Ikzelf zat midden in een burn out en voelde me daarin eenzaam, onzeker, onstabiel en had veel angsten voor de toekomst. De groep waarin in terecht kwam was zeer gevarieerd; van jonge studentes tot moeders van grote gezinnen, van advocaten tot -tijdelijk- werkelozen zoals ikzelf. Tot mijn grote verbazing kwam ik er langzaam achter dat ie-de-reen wel eens moeilijke momenten heeft, en dat het gevoel van eenzaamheid, onzekerheid en angst voor de toekomst daar onlosmakelijk mee verbonden is. Natuurlijk wist ik dat ik niet de enige was met een probleem. Toch zorgde de dag en de opdrachten van Titia er voor dat ik steeds opnieuw zeer uiteenlopende en persoonlijke verhalen kwam te delen met de andere vrouwen in de groep. Telkens met diezelfde emotionele uitkomst van eenzaamheid en onzekerheid. Dat kwam op een veel dieper niveau bij me binnen dan ik had kunnen verwachten. Het bracht me steun, meer overzicht, relativering, kracht, trots en gedurende de dag kon ik oefenen met loslaten. Het heeft me zo veel rust gebracht! Dank voor ieder die het durfde.. Doe jezelf dit cadeau! Liefs Mara'

Levenskunst

Is een zorgzame en eigen levenshouding aannemen en zo leren omgaan met tegenslag en negatieve ervaringen. Dat afhankelijkheid en onzekerheid bij het leven mogen horen terwijl je stevig en vanuit contact met jezelf echte ontmoetingen met de ander aangaat. De moed bij elkaar rapen om controle los te laten en ervaren dat juist dan vrijheid en regie ontstaat. Meebewegen op de stroom, en ook wakker zijn, en geloven dat alles echt ook goed is (niet persé komt), ook het ongewenste. Ga er maar aan staan! En toch… het is een levenslange opdracht voor ieder die werkelijk het volle leven wil omarmen.

Deelnemers rapporteren deze resultaten:

Met daadkracht en lef doen wat je belangrijk vindt, met flair en ontspannen omdat je tegelijk het hart open houdt en in verbinding blijft!

Vertrouwen op je intuïtie en hoe je in verbinding met wat er Nu is kunt reageren of juist het proces kunt laten ontvouwen.

Meer zelfvertrouwen door een open en waarderende houding naar jezelf en door onzekerheid te accepteren. Door vanuit echtheid naar buiten te treden ontstaan mooie en intense contacten.

Er is niets mis met af en toe een beetje ongelukkig zijn
“Omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten van de groepsdagen was dit best spannend. De werkregels zijn duidelijk en we zijn klaar om te beginnen aan deze dag. Vooral de regel dat alles mag en niets moet, blijf dicht bij jezelf, die hielp mij. Ik vond het heel indrukwekkend om al na een paar verhalen te merken dat alle vrouwen eigen issues hebben, maar we toch allemaal gelijk zijn. We zijn namelijk allemaal ontzettend stoere en sterke vrouwen die soms worstelen met zichzelf. Door hiermee te beginnen ga je gelijk een drempel over. Je vertelt je persoonlijke verhaal aan een groep totaal onbekende vrouwen. Toch voelde dit heel bevrijdend en misschien zelfs als een soort van vertrouwd. Het klinkt misschien gek, maar door het luisteren naar de andere verhalen voelde ik me al minder alleen. Er zijn dus meer vrouwen die dingetjes hebben. De gemeenschappelijke factor van stoere vrouwen, maar wel hun eigen issues onder ogen willen zien en aanpakken geeft een goed gevoel.” Sanne.
Titia had binnen een half uur praten met mij de kern te pakken van mijn vraag/probleem, terwijl ik zelf het gevoel had dat ik 'vastzat'. Ik kampte met onzekerheid, een gevoel dat ik helemaal niet ken, en wilde daar van af. Ze heeft op een doortastende en liefdevolle manier duidelijk gemaakt dat die onzekerheid helemaal niet weg hoeft, maar dat we het gaan onderzoeken en dat ik het meer toe mag laten. Dat lukt me nu steeds beter, en daar word ik heel rustig van. Titia is een slimme no-nonsensevrouw die veel warmte uitstraalt en de confrontatie niet schuwt, waardoor ik echt stappen verder kom en weet wat me te doen staat. Jantine van Netten
Je hebt me aan het werk gezet, maar tijdens de sessies zag ik dat jij ook je best deed om te luisteren, te interpreteren en te reflecteren. Dat voelt goed om samen ergens aan te werken. Je hebt me verstopte gevoelens te voorschijn laten toveren en me handvatten gegeven hoe hier gehoor aan te geven. Het is nu aan mezelf om het proces dat we samen op gang hebben gebracht, uit te werken. Heel veel dank voor alle ruimte en aandacht die je me hebt gegeven.
Oh en mijn moeder heeft al aangegeven je boek te willen lezen als ik het uit heb.

Wat leer je van het programma?

Hoe volgens jouw waarden te kiezen en handelen.

Hoe je jezelf saboteert en welke kracht en hulpbronnen je vergat.

Dat echtheid in contact relaties verdiept en verrijkt.

Dat jouw vuur brandt als je ook ruimte maakt om te spelen.

We gaan direct de diepte in en ik vraag jouw bereidheid om de warme confrontaties aan te gaan.

– De Zachte Kracht van Sterke Vrouwen – wat krijg je?

Coachgesprek

Na een eerste coachgesprek wordt zichtbaar wat je wilt doen en laten om jouw verlangens waar te maken. Ik geef je aanwijzingen hoe je dat kunt doen. Je start met een helder doelen- en actieplan op verschillende levensgebieden. Ik help je om het concreet, lichtvoetig en haalbaar te maken zodat je zin hebt om direct te beginnen!

E-coaching

Je start direct na het eerste gesprek met E-coaching via online opdrachten. De opdrachten stellen je in staat om op een door jouw gekozen moment en plek van start te gaan met reflecteren op jezelf. Het proces gaat direct van start en het is een stevige voorbereiding op de live-sessies. Tussentijds rapporteer je jouw reflecties op het proces per mail.

1-op-1 met Titia

Gedurende een hele ochtend werk je samen met mij, Titia aan oefeningen om inzicht te krijgen in jouw patronen. Tussen de sessies zitten steeds een aantal weken om opdrachten te doen en om jouw voornemens om te zetten in acties. In de daarop volgende weken komen we nog eens drie keer een uur samen.

Audio geleide meditaties

Een aantal mp3 bestanden met geleide meditaties die je thuis kunt beluisteren om voor jezelf te blijven zorgen.

Dit is een programma voor moedige vrouwen die kwetsbaar durven zijn.
Vrouwen met een wens om het leven ten volle te leven en hun eigen kracht en ook de draken die bij hen horen te kennen. Om daarmee met hun vrouwelijke kracht en leiderschap van betekenis te zijn voor anderen en hun omgeving.

Meer weten? Mail ons!

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Jouw bericht

Bij het gebruik van dit formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring
Akkoord