Psycholoog Amsterdam:
ervaren en no-nonsense

Er zijn perioden in ieders leven dat veel dingen tegelijk lijken te komen. Of het nu door werk, je sociale leven of je eigen hoge eisen komt, het is chaotisch in je hoofd. Komt er veel op je af? Neem deze signalen dan serieus. Onze psychologen staan voor je klaar.

Psycholoog Amsterdam - psychologische coaching

Een verhelderend gesprek

Er zijn perioden in ieders leven dat veel dingen tegelijk lijken te komen. Of het nu door werk, je sociale leven of je eigen hoge eisen komt, het is chaotisch in je hoofd.

Gesprekken met vrienden helpen even niet meer maar de stap naar de huisarts omdat je ‘overspannen’ of ‘burn out’ bent is ook nog groot. Herkenbaar? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Leer jouw patronen herkennen en accepteren

Het kan erger voorkomen als je signalen van stress leert kennen en serieus neemt. Door psychologische coaching leer je jouw patronen herkennen en accepteren waardoor je weerbaar wordt tegen de veelheid aan invloeden die leven in een stad als Amsterdam met zich meebrengen.

Voorbeelden van vragen aan onze psycholoog:

 • Je zit niet zo lekker in je vel en barst soms ineens in tranen uit.
 • Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat.
 • De relatie met je partner, familie, vrienden of collega’s loopt niet zoals je graag zou willen.
 • Een verbroken relatie verwerk je moeilijk.
 • Je staat voor belangrijke keuzes en bent besluiteloos.
 • Je wilt veel maar komt tot niets en dat maakt je onzeker.
 • Hoewel je graag vooruit wil zie je dat inzicht in het verleden oplossingen biedt.
 • Je bent bang om fouten te maken en piekert over wat anderen van je vinden.
 • Ook al gaat er veel goed, toch knaagt een gevoel: ‘wat is de zin’?

Hoe wij werken? Lees: Werkwijze psycholoog  >>

Wij bieden ruimte en steun zodat je jouw kracht met kwetsbaarheid kunt verbinden. Dan onstaat rust en vrijheid om alles er te laten zijn.

Iedereen maakt weleens iets mee wat een mens uit balans brengt. Of het nou om (baan)verlies gaat, een trauma, een burn-out of juist iets waar je de vinger niet op kunt leggen. En soms is het niet één ding, maar zijn het verschillende kleine dingen die er langzaam voor zorgen dat je het gevoel hebt zo niet verder te kunnen.

Psycholoog in Amsterdam

Juist in een tijd als deze, wanneer er van alles op je afkomt, is het lastig om vervelende gevoelens een plek te geven. Want je zit niet lekker in je vel en weet niet hoe je dit aan kunt pakken. Ondertussen gaat het leven om je heen razendsnel door. Je weet dat je eraan moet werken om erger te voorkomen, maar hoe en met wie?

Stressklachten

Psycholoog AmsterdamWe zien dat steeds meer mensen kampen met klachten die voortkomen uit stress. Gevoelens die voorkomen kunnen worden door vaker tijd te nemen om te reflecteren. Het is dus helemaal niet raar om af en toe hulp te vragen en te investeren in jouw veerkracht. Vragen die we geregeld voorbij zien komen zijn bijvoorbeeld:

 • Je zit niet zo lekker in je vel en barst soms ineens in tranen uit.
 • Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat.
 • De relatie met je partner, familie, vrienden of collega’s loopt niet zoals je graag zou willen.
 • Een verbroken relatie verwerk je moeilijk.
 • Je staat voor belangrijke keuzes en bent besluiteloos.
 • Je wilt veel maar komt tot niets en dat maakt je onzeker.
 • Hoewel je graag vooruit wil zie je dat inzicht in het verleden oplossingen biedt.
 • Je bent bang om fouten te maken en piekert over wat anderen van je vinden.
 • Ook al gaat er veel goed, toch knaagt een gevoel: ‘wat is de zin’?

Neem signalen van stress serieus door in jezelf te investeren. Je kunt zo voorkomen dat je langdurig uitvalt en een klinisch traject in de Gezondheidszorgpsychologie moet aangaan. Door jouw vraagstukken in een vroeg stadium aan te pakken met een psycholoog of coach bij jou in de buurt, kan je erger voorkomen.

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en heeft meer dan 850.000 inwoners. Daarmee is het de grootste stad en gemeente van het land. Amsterdam ligt in Noord-Holland en is onderdeel van de Randstad. De bijnaam van de stad is Mokum.

Vervoer in Amsterdam

De naam van de stad komt voort uit de bouw van de dam in de monding van de Amstel, vermoedelijk in de twaalfde eeuw. Amsterdam ligt aan de Amstel en aan ‘t IJ, heeft een groot centraal station en tien kleinere stations. Ook is er het internationale vliegveld Schiphol.

De stad heeft ook een grote haven, de op één na grootste van Nederland. Tijdens de Gouden Eeuw (zeventiende eeuw) was de hoofdstad één van de belangrijkste steden van de wereld. Dat kwam met name door het enorme handelsnetwerk. Daardoor groeide de bevolking explosief, mede door immigratie.

Door deze bevolkingsgroei moesten er snel huizen bij komen: zo is de grachtengordel ontstaan. Het is één van de grootste trekpleisters van Nederland.

Toeristen

Per jaar kan Amsterdam rekenen op een hoop toeristen, gemiddeld zo’n 5 miljoen. Amsterdam kent gerenommeerde musea, zoals het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. En een van de bekendste is misschien wel het Anne Frank Huis.

Amsterdam is niet alleen onder toeristen populair. Al jaren is het lastig om er een huis te kopen of te huren. Er zijn naast musea ook theaters, zoals het DeLaMar en het Carré en bijvoorbeeld Muziekgebouw aan ’t IJ.

Studenten

Verder is het een echte studentenstad: Amsterdam heeft zelfs twee universiteiten: de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Beide hebben een medisch centrum, namelijk het Academisch Medisch Centrum (UvA) en het VU medisch centrum.

Onze psychologische coaches helpen je om op een laagdrempelige manier door een moeilijke periode heen te komen. Bij ieder traject sta jij aan het roer: we bespreken de onderwerpen die jij inbrengt.

Coachingstraject

Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Na de intake bij Sterk! bespreken we hoe lang het traject duurt en wat het benodigde aantal sessies is. Ook de frequentie en duur van de sessies komen aan de orde.

Iedereen kan baat hebben bij de gesprekken met onze psychologische coaches. We stellen samen heldere doelen waar we naartoe werken. We zorgen ervoor dat je die doelen ook gaat halen.

Kennis en ervaring

Dat doen we vanuit onze kennis en ervaring: al onze psychologen hebben een universitaire opleiding en de nodige ervaring. De coaches van Sterk! zitten op verschillende plekken in Amsterdam. Er is dus altijd een psychologische coach bij jou in de buurt.

No-nonsense

We willen graag dat jij je beter voelt. We draaien dan ook niet om de hete brij heen, daardoor doe je nooit meer sessies dan je nodig hebt.

De voordelen

 • Je stelt heldere doelen en werkt daar naartoe.
 • Je doet tussen elke afspraak opdrachten en je maakt een reflectieverslag.
 • We doen een terug- en vooruitblik.
 • Je krijgt inzicht in de identificatie met rollen en overtuigingen.
 • Sterk! handelt uit liefde, moed en meesterschap.
Titia Roovers

Zet de volgende stap

Ontdek zelf of onze werkwijze aansluit bij je wensen. Tijdens een kennismakingsgesprek verkennen we graag samen jouw vraag en stellen we doelen. Alleen als het klikt gaan we door!